MOPAN Suceava

Ministerul Mediului (MM) a organizat, luni, 11 februarie 2019, la sediul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, prima conferința regională, dintr-o serie de 10, din cadrul proiectului ,,Dezvoltarea capacității administrative a Ministerului Mediului de a implementa politica în domeniul managementului deșeurilor și al siturilor contaminate – C.A.D.S.’’ – SIPOCA 21.
Sesiunea de conferințe are ca obiectiv conștientizarea și informarea participanților cu privire la obiectivele, țintele și măsurile propuse prin Planul Național de Gestionare a Deșeurilor. De asemenea, participanților le sunt prezentate ghidurile de bune practici în domeniul gestionării deșeurilor precum și noul cadru legislativ adoptat la sfârșitul anului 2018 și la începutul acestuia.
La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ai Prefecturii și Consiliului Județean Suceava, Gărzii Naționale de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului și Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, alături de peste 230 de reprezentanți ai autorităților publice locale și operatorilor economici din domeniul gestionării deșeurilor din județele Suceava, Botoșani și Iași.


Delegația Ministerului Mediului a fost condusă de domnul secretar de stat Constantin Eugen Uricec, iar Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost reprezentat de domnul secretar de stat Nicolae Tudose.
De asemenea în sală au fost prezenți Viorel Toma- președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Robert Szep- comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Costică Macaleți- președintele Consiliului Județean Botoșani și Maricel Popa- președintele Consiliului Județean Iași. La întâlnire au participat și prefectul și subprefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, respectic Silvia Boliacu.


Discuțiile care au avut loc pe marginea prezentărilor susținute de reprezentanții Ministerului Mediului au arătat interesul pe care autoritățile publice locale îl au în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și în special asupra rolului lor în aplicarea prevederilor OUG 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.
OUG 74/2018 obligă autoritățile publice locale să modifice în timp de 6 luni, începând cu 1 ianuarie 2019, contractele privind colectarea deșeurilor prin introducerea tarifului diferențiat la populației, concomitent cu urgentarea implementării colectării separate la sursă a deșeurilor reciclabile. Firmele de salubritate trebuie să atingă, începând cu acest an, un indicator de performață de 40% colectarea separată a deșeurilor reciclabile din deșeurile municipale, altfel vor suporta costurile cu contribuția pentru economie circulară în valoare de 30 lei/tona depozitată în depozitele de deșeuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava