MOPAN Suceava

Polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Gura Humorului, în timp ce acționau pe bulevardul Bucovina din acest oraș orașul au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism de teren care circula dinspre Suceava. Șoferul acestuia autoturism a ignorat semnalele polițiștilor și și-a continuat deplasarea, mărind viteza de circulație către localitatea Mănăstirea Humorului. Totul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1:00.

Polițiștii au început urmărirea autoturismului, pe str. Mănăstirea Humorului având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, șoferul fiind somat în repetate rânduri, prin folosirea aparaturii porta-voce, atât pentru a opri vehiculul cât și cu privire la folosirea armamentului din dotare.

În momentul în care s-a ajuns într-o zonă izolată de pe DJ177 în localitatea Mănăstirea Humorului polițiștii procedat la efectuarea unui foc de avertisment.

Chiar și în aceste condiții șoferul fugar nu a oprit, și-a continuat deplasarea și beneficiind de caracteristicile tehnice ale vehiculului de teren condus a părăsit carosabilul prin locuri greu acesibile, pe malul unui pârâu în zona denumită Larga, pe un teren accidentat, condiții în care nu s-a mai continuat urmărirea.

În regim de urgență au fost constituite echipaje suplimentare și urma investigațiilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din Mănăstirea Humorului. Acesta a fost audiat cu respectarea drepturilor procedurale și a recunoscut faptul că a condus autoturismul de teren neoprind la senalele polițiștilor.

În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, șoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest Drager,rezultatul fiind negativ.

Potrivit Poliției, nu au rezultat vătămări corporale și nu s-au înregistrat pagube sau alte incidente. După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus faţă de șoferul de 24 ani măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C.P., cercetările fiind continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, urmând a fi aplicate și sancțiuni contravenționale atât pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier cât și pentru toate celelalte abateri la regimul rutier săvârșite de șofer pe parcursul urmăririi.

Urmărire în trafic între Gura Humorului și Mănăstirea Humorului și un foc de armă tras pentru prinderea unui șofer beat, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava