Aproape 1000 de persoane au fost prezente sâmbătă seara, la Hotelul Toaca Belle Vue din Gura Humorului, la lansarea candidaţilor USL din colegiul nr. 10 Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu, şi din colegiul pentru Senat nr. 1 Vatra Dornei, Neculai Bereanu. La eveniment au fost prezenţi primari din aproape toate localităţile colegiului nr. 10 pentru Camera Deputaţilor, consilieri locali şi susţinători ai celor doi candidaţi. Printre cei prezenţi s-au numărat şi preşedintele PSD Suceava şi a Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi deputatul PNL de Vatra Dornei, Dumitru Pardău. Organizatorul şi amfitrionul întregului eveniment a fost primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, acesta lansând cu acest prilej un nou produs, „Afinata de Humor”, pe eticheta sticlelor putându-se citi că această afinată „leagă prieteniile, dezleagă limbile, modifică prezentul, îndulceşte viitorul”. Tot pe eticheta sticlei se spune că această afinată se bea până pe data de 9 decembrie (n.r. – data la care vor avea loc alegerile parlamentare).

 

Ursaciuc: USL are o şansă unică

În debutul discursului său, primarul Marius Ursaciuc a ţinut să le transmită tuturor invitaţilor motivul pentru care sunt prezenţi la acest eveniment. „Suntem aici pentru că nu ne este bine şi nutrim speranţa că se va întâmpla cândva o minune. Din parte în patru ani ne prezentăm la vot şi ne punem în candidaţii noştri speranţa, idealuri, vise şi din păcate de foarte multe ori rămânem cu dezamăgiri”, a spus Ursaciuc. El a subliniat că la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, întreaga zonă de munte a judeţului, de la Humor la Dorna, „are şansa unică” să aibă o echipă USL formată din doi deputaţi şi un senator, Radu Surugiu şi Dumitru Pardău, respectiv Neculai Bereanu. „Asta se poate face numai dacă noi îi credităm cu încrederea de a ne putea demonstra că pot să fie o nouă generaţie politică. Le-am spus şi lor că toţi ne-am săturat de oameni care îşi uită promisiunile. Nu mai vrem parlamentari care să vină din când în când aici, pentru că am avut un exemplu în parlamentarul pe care l-am avut până acum pe zona Humor”, a precizat Marius Ursaciuc. El a subliniat că viitorii parlamentari USL trebuie să fie ajutori de primar, având în vedere că aceştia sunt cei care au făcut proiectele cu care au câştigat încrederea alegătorilor, iar deputaţii şi senatorii trebuie să fie cei care le sprijină pentru a deveni realitate. Ursaciuc i-a invitat pe toţi cei prezenţi să completeze un formular cu sugestii pentru viitorii parlamentari Radu Surugiu şi Neculai Bereanu, subliniind că aceste propuneri vor constitui viitoarea agendă parlamentară a celor doi. „Acum nu avem ce să le reproşăm pentru că încă nu au greşit faţă de noi. Iar ei pot să demonstreze că pot fi altfel de politicieni. Şi dacă vor urmări sfaturile pe care le primesc, ne vom putea mândri cu o nouă generaţie de politicieni”, a mai declarat Marius Ursaciuc. El a subliniat că îl susţine pe Neculai Bereanu pentru a câştiga funcţia de senator în colegiul nr. 1 Vatra Dornei – Gura Humorului, precum şi pe Radu Surugiu pentru postul de deputat în colegiul nr. 10  Câmpulung Moldovenesc – Humor.

 

Trei primari PDL au venit să susţină candidaţii USL

 

Marius Ursaciuc a ţinut să le spună celor prezenţi că printre ei se numără mai mulţi primari din colegiul nr. 10  Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, printre care primarii PDL din Capu Câmpului, Gheorghe Cajvan, Frasin, Marinel Bălan, şi din Vama, Nicolai Baltag. Alături de aceştia, la lansarea candidaţilor USL au mai fost prezenţi şi primarii din Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan, Stulpicani, Vasile Ostanschi, Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, şi din Ostra, Ioan Oros. „Indiferent de culoarea lor politică, toţi aceşti primari îi interesează cine vor fi cei care vor încerca să ajute proiectele zonei la Bucureşti”, a explicat Ursaciuc prezenţa tuturor acestor primari la lansarea candidaţilor USL Radu Surugiu şi Neculai Bereanu. Marius Ursaciuc a spus că primarii PDL prezenţi alături de candidaţii USL sunt oameni care şi-au asumat foarte multe proeicte şi care doresc să fie responsabili faţă de cetăţenii din localităţile pe care le conduc.

În acelaşi timp, Marius Ursaciuc a ţinut să anunţe că la eveniment este şi tânărul liberal Raul Rotaru, nominalizat iniţial să candideze în acest colegiu, acesta anunţând că va rămâne în PNL pentru a lupta în continuare pentru visurile sale politice.

 

Nechifor şi Băişanu au salutat „starea de normalitate” din judeţ

 

În discursul său, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu a declarat că prezenţa a numeroşi primari PDL la lansarea candidaţilor USL demonstrează faptul că o astfel de atitudine s-a transformat deja „într-o stare de spirit” pentru a face bine oamenilor. La rândul său, preşedintele PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a spus că la Gura Humorului se poate observa „normalitatea de care aveam atâta nevoie”. „Asta înseamnă să poţi vorbi cu oameni care au fost aleşi de oameni. Şi cel mai important lucru este că aici dăm semnalul unităţii, indiferent de culoarea politică, sau de faptul că am fost adversari cândva. Aici putem sta om lângă om, cei care vrem binele localităţilor”, a declarat Nechifor. El a adăugat că actuala administraţie judeţeană a dovedit deja că sprijină toate localităţile sucevene, „comparativ cu ultimii patru ani, când a fost ceaţă între putere şi opoziţie”.

Cătălin Nechifor a mai precizat că toţi cei prezenţi la evenimentul de la Gura Humorului au de luat un tren către noua Guvernare”. „Un tren cu o garnitură USL puternică, cu Dumitru Pardău şi Radu Surugiu, în calitate de deputaţi, cu Neculai Bereanu senator”, a subliniat liderul PSD Suceava.

 

Bereanu: Nu voi vota niciodată o lege strâmbă care să ne afecteze pe toţi

 

Candidatul USL pentru funcţia de senator în colegiul nr. 1 Vatra Dornei, Neculai Bereanu, a ţinut să le transmită alegătorilor din zona de munte a judeţului că le promite faptul că nu va susţine şi nu va vota niciodată o lege care să afecteze populaţia. „Vă pot promite că nu voi face niciodată ceea ce au făcut ceilalţi în cei patru ani. Nu voi vota niciodată o lege strâmbă care să ne afecteze pe toţi. Asta vă pot promite”, a spus Neculai Bereanu. El a subliniat că va fi un parlamentarul îşi doreşte să îndrepte „legile rele”. Candidatul USL a spus că în ultimii patru ani a mers în fiecare localitate din zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, ştie problemele cu care se confruntă comunităţile, şi a luat decizia de a candida doar după ce primarii l-au asigurat că îl vor sprijini.

„Vin cu rugămintea să-mi acordaţi un vot de încredere pe 9 decembrie, să vă pot reprezenta cu demnitate, şi să facem în aşa fel încât să putem construi în toate localităţile din această zonă”, a mai spus Neculai Bereanu.

 

Radu Surugiu: „Îmi asum cu demnitate rolul de ajutor de primar şi de ajutor de cetăţean”

 

Candidatul USL pentru funcţia de deputat în colegiul nr. 10 Gura Humorului – Cîmpulung Moldovenesc, i-a anunţat pe toţi cei prezenţi că în calitate de parlamentar îşi va asuma cu demnitate rolul de „ajutor de primar şi de ajutor de cetăţean”, şi îşi doreşte să fie şi un sprijin pentru preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor. „Cred sincer că tinereţea, puterea mea de muncă şi credinţa în Dumnezeu mă vor ajuta să fac ceea ce mi-am propus pentru dumneavoastră. „Am norocul să candidez într-un colegiu în care majoritatea primarilor sunt la al doilea sau al treilea mandat, iar cei care l-au câştigat acum au făcut-o categoric. Dumneavoastră ştiţi cel mai bine ce este de făcut aici şi îmi asum cu demnitate şi mândrie rolul de ajutor de primar, rolul de ajutor de cetăţean”, a subliniat Surugiu. El a mai adăugat că pentru întreaga zonă de munte a judeţului este nevoie de o echipă de parlamentari USL, care vine cu o ofertă unitară, care „poate asigura ceea ce are nevoie zona de munte”. „Eu îmi ofer tinereţea şi puterea de muncă, Neculai Bereanu îşi pune la bătaie experienţa profesională şi maturitatea sa, şi îl avem pe Dumitru Pardău, unul dintre cei mai buni parlamentari. De asemenea, doresc să-i mulţumesc prietenului meu Raul Rotaru, pentru înţelepciunea pe care a avut-o, şi îi garantez că îi voi împărtăşi toată experienţa mea politică în organizaţia de tineret. Şi îţi promit Raul că se poate construi, atât în PNL, cât şi în politica românescă”, a declarat Radu Surugiu.

În încheierea evenimentului de la Gura Humorului, primarul Marius Ursaciuc, le-a transmis tuturor celor prezenţi că dacă au încredere în el „şi în modul în care încerc să promovez că imposibilul nu există”, trebuie să voteze echipa USL. Lansarea candidaţilor USL de la Gura Humorului s-a încheiat cu un concert susţinut de Filarmonica din Botoşani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava