MOPAN Suceava

Un urs a omorât două oi în localitatea Lungeni, orașul Broșteni, anunța Jandarmeria Suceava. Atacul a fost semnalat la 112 de către proprietarul oilor care avea 17 ovine pe un islaz comunal și a constatat că are doar 15. ”O oaie a fost omorâtă, iar alta a fost luată de urs în padure. Susține că i-a văzut umbra la marginea pădurii.

Ursul nu a mai fost găsit la fața locului. Apelantul susține că ar fi același urs care a fost prins într-un laț săptămâna trecută. La intervenție se deplasează un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Broșteni.

Colegii au rămas în zonă pentru monitorizare”, transmite Jandarmeria Suceava.

Reguli minime de respectat în situația în care vă întâlniți cu ursul

Prezența urșilor este semnalată din ce în ce mai des atât în zonele montane ale județului, cât și în apropierea gospodăriilor.

În acest sens, în cazul în care vă întâlniți cu ursul, vă adresăm următoarele recomandări:

  • Să nu îl hrăniți sau să vă apropiați de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Țineți cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă și dumneavoastră veți face la fel;
  • Faceți-vă semnalată prezența vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere și să vă poată evita. Atenție, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranță îl va atrage și de la 10 kilometri!
  • În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercați să păreți cât mai mari, prin ridicarea brațelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiți! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa și atunci va ataca.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava