Concert pascal
MOPAN Suceava

USL Suceava a depus luni, 29 octombrie, la Biroul Electoral Judeţean candidaturile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Social liberalii au venit însoţiţi de liderii lor Cătălin Nechifor- PSD şi Alexandru Băişanu-PNL care s-au arătat extrem de optimişti vizavi de scorul pe care-l va obţine Uniunea. La Senat USL îi va avea drept candidaţi pe social democraţii Neculai Bereanu- în colegiul 1 Vatra Dornei, Tiberius Brădăţan în colegiul 2 Suceava şi Ovidiu Donţu în colegiul 3 Fălticeni şi pe conservatorul Mihai Neagu în colegiul 4 Rădăuţi- Siret. La Camera Deputaţilor vor candida liberalii Alexandru Băişanu în colegiul 1 Suceava, Dumitru Pardău în colegiul 9 Vatra Dornei, Constantin Gălan în colegiul 6 Rădăuţi – Milişăuţi şi pe Radu Surugiu în colegiul 10 Gura Humorului – Cîmpulung Moldovenesc, social democraţii Eugen Uricec în colegiul 4 Fălticeni, Ioan Stan în colegiul 5 Dolhasca – Mălini şi Eugen Bejinariu în colegiul 8 Siret, conservatorul Paul Rusu în colegiul 2 Suceava şi liderul Partidului Verde Ovidiu Iane în colegiul 7 Vicov – Putna. De menţionat că la eveniment USL nu a venit în formulă completă trei candidaţi absentând motivat şi anume Ioan Stan, Eugen Bejinariu şi Ovidiu Iane. Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să sublineze că echipa USL este una complexă candidaţii acoperind domenii de activitate dintre cele mai diverse ceea ce va fi benefic pentru viitorul Parlament. Nechifor a mai spus că USL poate obţine la Suceava 10 mandate de parlamentar în speţă 3 de senator şi şapte de deputat.

„Printre cei care sunt candidaţii noştri pentru Parlamentul României avem ingineri, economişti, profesori, oameni de afaceri, medici, jurişti. O echipă complexă care ne dă posibilitatea ca în Parlament foarte multe din domeniile în care se legiferează să aibă o componentă locală suceveană”, a spus Nechifor. El a subliniat că USL Suceava va avea o campanie „pe creştere”, pozitivă, în care candidaţii PSD, PNL şi PC vor prezenta sucevenilor ce a făcut USL de când a preluat guvernare, şi ceea ce trebuie făcut în viitor. „Cea mai bună veste pentru astăzi este că afară plouă. O veste aşteptată de toţi românii pentru că a fost un an secetos. Nu cred că este meritul nostru, dar ploaia de afară mă face să mă gândesc la vremurile în care în România exista creştere economică, la momentele în care exista bunăstare. Şi asta se întâmpla când PSD, PNL şi PC guvernau România. Vreau să le recomand sucevenilor să aleagă cu cap, cu încredere, cu aşteptări şi să demonstreze încă o dată că au capacitatea să trimită în Parlament oameni care să fie demni, responsabili şi care să-i reprezinte cu adevărat”, a mai declarat Cătălin Nechifor, care a mai adăugat că toţi candidaţii USL Suceava au şanse mari să câştige alegerile din colegiile în care candidează cu jumătate plus unu din voturi.

La rândul său, liderul liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, care candidează pentru un mandat de deputat în colegiul nr. 1 Suceava, a ţinut să precizeze că toţi candidaţii USL sunt capabili „să ducă mai departe visul României”. Băişanu a mai adăugat că sucevenii au înţeles care este dorinţa majoritară a românilor, şi anume ca USL să guverneze în continuarea România. „Nu are sens să dăm vina pe cineva, nici pe criză, nici pe cei care au guvernat. Trebuie să demonstrăm că suntem, că existăm şi că suntem capabili să facem faţă unor provocări electorale, şi după aceea administrative, legislative, timp de patru ani de zile. Sunt convins că vom câştiga în detrimentul celor care au stat patru ani la guvernare. Dar ei nu au stat, ci şi-au făcut treburile, dar nu pe cele ale cetăţenilor din România”, a declarat Băişanu.

Candidatul USL pentru postul de senator în colegiul 3 Fălticeni, Ovidiu Donţu (PSD), a anunţat că s-a decis să candideze pentru ca populaţia care „şi-a pus nădejdea” în USL să aibă „un cuvânt răspicat” în Parlamentul României. „Am o voinţă puternică pentru a face mai bine pentru cât mai mulţi dintre oamenii acestui judeţ şi ai acestei ţări. Nevoia de dezvoltare a oamenilor va avea suportul meu în ceea ce priveşte îmbunătăţirea nivelului de trai şi dinamizarea investiţiilor”, a spus Donţu. La rândul său, candidatul pentru Senat în colegiul nr. 1 Vatra Dornei, Neculai Bereanu, a spus că dacă va fi ales „voi reprezenta cu demnitate acest colegiu”, adăugând că este la curent cu toate problemele din această zonă a judeţului. „Sunt foarte multe probleme, dar fără un Guvern USL reprezentat şi susţinut de un Parlament puternic nu se vor putea duce la bun sfârşit multe din proiectele din această zonă”, a declarat Bereanu. Un alt candidat pentru Senat, Tiberius Brădăţan, care vizează postul de senator din colegiul nr. 2 Suceava, a spus că „am un vis. Un vis pentru o Românie nedezbinată, un vis pentru nişte români neumiliţi, un vis pentru ţară prosperă, care cred că este binecuvântată de Dumnezeu. Nu am decât această credinţă şi cu aceasta vreau să merg în Parlament”. De asemenea, candiadtul USL pentru un post de deputat în colegiul nr. 3 Cajvana, Gavril Mîrza, a spus că îşi doreşte ca noul Parlament majoritar USL să îndrepte „de la bun început toate nedreptăţile celor din PDL”, în timp ce Eugen Uricec, care candidează tot pentru un mandat de deputat, în colegiul nr. 4 Fălticeni, a precizat că „sunt sigur că această echipă va schimba radical din punct de vedere politic şi economic interesele cetăţenilor”.

Din partea USL vor candida şi doi reprezentanţi ai Partidului Conservator, respectiv Paul Rusu, în coelgiul pentru Camera Deputaţilor nr. 2 Suceava şi Mihai Neagu, în colegiul pentru Senat nr. 4 Siret – Rădăuţi. Cei doi au declarat că sunt convinşi că echipa USL Suceava pentru alegerile parlamentare este cea care va câştiga scrutinul din data de 9 decembrie.

Actualul deputat Dumitru Pardău, care candidează pentru un nou mandat în colegiul nr. 9 Vatra Dornei, s-a declarat bucuros că face parte din echipa USL, formată din oameni corecţi, care îşi doresc să-i reprezinte cât mai bine pe suceveni în Parlamentul României. „Pentru mine este un moment deosebit şi îmi exprim bucuria că am venit acasă, în PNL. Îmi doresc din tot sufletul ca echipa de la Suceava să câştige alegerile la nivel judeţean, iar echipele USL din ţară să câştige la nivel naţional”, a spus Pardău. La rândul său, liberalul Constantin Galan, candidatul din colegiul nr. 6 Rădăuţi, a precizat că şi-a propus să câştige aceste alegeri cu mai mult de jumătate jumătate plus unu din voturi, „şi cu siguranţă nu voi dezamăgi electoratul din acest colegiu”. „Am o experienţă în politică, iar ceea ce am realizat în viaţă nu sunt numai vorbe, ci sunt fapte. Şi mai cred că în judeţul Suceava culoarea portocalie va dispărea”. Nu în ultimul rând, liderul studenţilor liberali la nivel naţional, Radu Surugiu, candidează în colegiul nr. 10 Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului. Surugiu a spus că din punctul său de vedere candidează în cel mai frumos colegiul din ţară, fiind determinat să câştige alegerile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava