MOPAN Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a urcat 26 de poziții, față de 2019, pînă pe locul 110, în ediția din ianuarie 2020 a topului celor mai bune instituții de învățămînt superior din Europa Centrală și de Est.

Clasamentul este realizat de laboratorul de cercetare al Consiliului Superior de Investigații Științifice, Cybermetrics, din Spania.

Prorectorul Mihai Dimian a menționat că această plasare onorantă a USV în topul celor mai performante universități la nivel internațional reconfirmă progresul semnificativ înregistrat de Universitatea din Suceava în ultimii ani.

Potrivit prorectorului, cele 4 categorii de indicatori analizați pentru întocmirea clasamentului mondial au fost următoarele: numărul de lucrări științifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 26 de domenii științifice, numărul cumulat de citări ale primilor 100 cei mai citați profesori/cercetători dintr-o universitate, vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universității și dimensiunea domeniului web al universității, conform indexărilor motorului de căutare Google.

Mihai Dimian a adăugat că în topul pe 2020 al Cybermetrics, USV ocupă locul 12, ca și în anul precedent, între cele 101 instituții academice din România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava