Concert pascal
MOPAN Suceava

USV caută ambasadori ai limbii române. Cei interesaţi trebuie să participe la o selecţie la care trebuie să se înscrie pînă pe 30 martie 2016. Se caută voluntari pentru cursurile de limbă română pentru comunitățile de români din următoarele state: Albania, Bulgaria, Italia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Spania. Cei selectaţi vor primi 300 de euro pe lună, sumă ce le va asigura o parte a cheltuielilor de subzistență în ţara în care vor merge.
Proiectul „Ambasadorii limbii române” își propune să vină în sprijinul românilor din afara granițelor țării, astfel încât limba maternă să fie cunoscută și păstrată în rândul tinerei generații din cadrul comunităților românești. Prin proiectul „Ambasadorii limbii române”, inițiat în cadrul Departamentului Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) împreună cu Ministerul Educației Naționale și Cercetarii Ștințifice, universitățile din România și misiunile diplomatice vor iniția un cadru care să vină în sprijinul cursurilor de limba română existente, de care să beneficieze cât mai mulți tineri români interesați de studierea limbii române. Cursurile de limba română vor fi susținute de voluntarii selectați de către universitățile de specialitate din rândul studenților din cadrul facultăților cu profil socio-uman. Aceștia se vor deplasa în cadrul unor comunități de români din partea cărora există o solicitare explicită privind desfășurarea cursurilor de limba română în următoarele state: Albania, Bulgaria, Italia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Spania. Studenții sau absolvenții facultăților vor susține prin activități de voluntariat aceste cursuri. Conform Legii 78/ 2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, voluntariatul în cadrul acestui proiect va fi considerat experiență profesională și/ sau în specialitate. Condițiile financiare Departamentul Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) va asigura o sumă forfetară lunară în valoare de 300 de Euro pentru fiecare voluntar, ce va asigura o parte a cheltuielilor de subzistență ale acestora. Nu sunt asigurate costurile privind transportul, cazarea, masa pentru voluntarii implicați în acest proiect. Asociațiile românești vor prezenta disponibilitățile existente în rândul comunității românești de a găzdui voluntarii și, eventual, de a-i integra în cadrul unor familii de români.
Durata desfășurării acestui proiect va fi de 1-3 luni, în funcție de locație, și va include următoarele state: Albania, Bulgaria, Italia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Spania. În cursul lunii aprilie 2016 va avea loc o sesiune de pregătire a voluntarilor, urmând ca perioada de începere efectivă a proiectului să fie luna mai 2016.
Termenul limită pentru înscrierea participanților este 30 martie 2016. Înscrierile se fac la Secretariatul Facultății de Științe ale Educației, corp A, etaj 1, sala A124. Interviul va avea loc în data de 30 martie 2016, ora 14.00.

USV caută ambasadori ai limbii române, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava