MOPAN Suceava

Ediția din ianuarie 2022 a clasamentului mondial al universităților realizat de Cybermetrics (Spania) plasează Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava pe locul 16 între cele 98 instituții de învățământ superior din România evaluate, pe locul 158 între universitățile și instituțiile de învățământ superior din Europa Centrală și de Est și pe locul 2320 la nivel mondial.

Cybermetrics este un laborator de cercetare al Consiliului Superior de Investigații Științifice din Spania, dedicat analizei rezultatelor academice și științifice și a impactului acestora în mediul online. Clasamentul mondial al universităților realizat de Cybermetrics, sub denumirea Ranking Web of Universities, a fost inițiat în 2004 și reprezintă astăzi cel mai mare clasament academic al instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume, analizând peste 31.000 de instituții. Cele 3 categorii de indicatori analizați pentru realizarea ediției 2022 a clasamentului au fost:

  • numărul de lucrări științifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii științifice, conform analizei anuale SCIMAGO. Acest indicator are o pondere de 40% în scorul final al universității.
  • numărul cumulat de citări ale primilor 210 cei mai citați profesori / cercetători dintr-o universitate, excluzându-i pe primii 20, conform informațiilor existente în baza internațională de date științifice GOOGLE SCHOLAR / ACADEMIC și analizei pe care compania GOOGLE o realizează anual. Acest indicator are o pondere de 10% în scorul final al universității.
  • vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universității, măsurată de companiile de analiză a impactului online AHREFS și MAJESTIC. Acest indicator are o pondere de 50% în scorul final al universității.

La fel ca în anii precedenți, clasamentul este construit pe baza indicatorilor sintetizați în luna ianuarie 2022, scopul fiind acela de a-i actualiza datele constant, menținând acuratețea analizei. Rezultatele ierarhizării celor 98 instituții de învățământ superior considerate din România sunt prezentate pe pagina web: http://webometrics.info/en/Europe/Romania .

Prezența constantă a Universitatății „Ștefan cel Mare” din Suceava în topul celor mai performante universități la nivel internațional atestă atât eforturile depuse, cât și rezultatele concrete înregistrate în ultimii ani, reflectate și în evaluările realizate recent de alte organisme internaționale specializate în clasificarea instituțiilor de învățământ superior, precum QS University Rankings 2021, în care USV ocupă poziția 164 în topul universităților din Europa de Est și Asia Centrală și poziția 6 în topul universităților din România.

USV, poziția 16 între universitățile din România în clasamentul realizat de Cybermetrics, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava