Concert pascal
MOPAN Suceava

Muntele este alegerea ideala pentru a te bucura de frumusetea naturii si a te relaxa si alegerea cea mai buna pentru un concediu reusit. Indiferent de anotimp, daca vei alege sa iti petreci sejurul la munte intr-un hotel pe Valea Prahovei, de exemplu, vei putea face drumetii, alpinism, schi, ciclism montan sau echitatie. Si, daca nu esti o fire activa, ar trebui sa stii ca drumetiile pe munte au numeroase beneficii pentru sanatate.

Iata cateva motive care ar trebui sa te convinga ca o vacanta la munte este o alegere inspirata!

Poti slabi cateva kilograme

Un IMC mare inseamna si riscuri mai mari pentru sanatate. Asa ca tine-ti greutatea in limite normale cu o excursie la munte.

Chiar daca vei petrece la munte doar cateva zile, datorita altitudinii mari iti poate scadea pofta de mancare, deci vei manca mai putin decat de obicei. De asemenea, pentru ca vei face drumetii si miscare, sunt sanse mari sa pierzi cateva kilograme fara ca marcar sa iti dai seama.

Prin urmare, daca esti o fire comoda si vrei sa slebesti cateva kilograme, programeaza-ti un concediu la munte!

Reduce riscul bolilor de inima

Altitudinea mare inseamna un procent mai mic de oxigen in aer si stimuleaza circulatia sangelui, reducand riscul bolilor cardiovasculare. Oamenii care traiesc la altitudini mari mor mult mai rar din cauza atacului de cord si au inima mult mai sanatoasa.

Sanatate pentru caile respiratorii

Aerul curat de la munte ofera plamanilor sansa de a beneficia de oxigen, departe de poluare. Acest lucru amelioreaza afectiunile respiratorii si este extrem de benefic pentru cei care sufera de astm. Mai mult, in timpul drumetiilor prin padure vei beneficia de mirosul de pin care reduce stresul si poate preveni depresia si anxietatea.

Te vei simti mai relaxata

Anxietatea si depresia sunt bolile secolului nostru. Dar pe langa sport si activitati placute, excursiile la munte pot aduce beneficii.

Daca simti ca esti stresat, dezamagit de viata si ai nevoie de un imbold, programeaza-ti un concediu la munte! Drumetiile te vor ajuta sa te conectezi cu natura, sa te bucuri de aer curat si miros de pin, iar toate acestea te vor ajuta sa dormi mai bine si iti vor imbunatati sesizabil starea generala.

In plus, provocarile cu care te vei intalni la fiecare pas cand urci pe munte te ajuta sa vezi viata cu alti ochi, sa iti infrunti temerile, sa apreciezi ceea ce ai acum si sa te reconectezi cu sinele tau.

Te ajuta sa iti depasesti limitele

La munte poti merge in orice anotimp si practica activitati variate precum drumetiile, ciclismul, alpinismul, calaria, canotajul sau raftingul. Si, pentru ca toate acestea includ aventura si provocari, te vor ajuta sa iti depasesti temerile si limitele si sa devii un om mai puternic si mai increzator.

Asta inseamna si o stare psihica mai buna, mai putin stres si anxietate.

Ochi mai sanatosi, fara telefon si tableta

Chiar daca peisajele montane sunt fundalul perfect pentru fotografii cu telefonul, sigur la un moment dat vei renunta la a mai face poze pentru a te bucura pe deplin de natura si linistea care te inconjoara.

Nicio poza nu va putea surprinde cu adevarat frumusetea din jur, asa ca vei alege curand sa te detasezi de gadgeturi, sa te relaxezi si sa iti protejezi ochii admirand mai mult natura si mai putin telefonul mobil.

Prin urmare ochii tai vor beneficia de lumina naturala si odihna, ceea ce va ajuta la a-i proteja.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava