Concert pascal
MOPAN Suceava

Vacanţa de iarnă a fost prelungită pentru elevii de la trei şcoli din judeţ. În două dintre cazuri este vorba despre elevi care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Elevii şcolilor respective vor recupera cursurile pînă la sfîrşitul primului semestru.
„Consiliul de Administraţie al IŞJ Suceava a aprobat prelungirea vacanţei de iarnă pentru trei unităţi de învăţămînt din judeţ. Este vorba despre Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Şcoala Gimnazială Ulma şi Şcoala Gimnazială Izvoarele Sucevei”, a declarat Mariana Drumea, purtător de cuvînt al IŞJ Suceava. Potrivit acesteia, în cazul unităţilor de la Ulma şi Izvoarele Sucevei, motivul pentru prelungirea vacanţei a fost faptul că acolo învaţă un număr mare de elevi ale căror familii sărbătoresc, pe 7 ianuarie, Crăciunul pe rit vechi. La Ulma s-a solicitat şi s-a aprobat începerea şcolii în 12 ianuarie, iar la Izvoarele Sucevei doar pentru 5, 6 şi 7 ianuarie s-a prelungit vacanţa. Recuperarea orelor se va face în zilele de sîmbătă care urmează revenirii copiilor la şcoală. „În ce priveşte Liceul Tehnologic Special Bivolărie, la care în acest an şcolar învaţă 164 de elevi, s-a solicitat prelungirea vacanţei cu o săptămînă deoarece elevii provin din toate zonele ţării, toţi sunt interni, deci locuiesc în internatul unităţii, şi s-a preferat ca ei să mai rămînă o săptămînă acasă, cu familiile lor. Recuperarea cursurilor se va face în săptămîna de vacanţă intersemestrială, practic ei nu vor mai avea această săptămînă de vacanţă”, a precizat Mariana Drumea.
Purtătorul de cuvînt al IŞJ a mai anunţat că marţi, 6 ianuarie, au fost reluate cursurile la şcolile din Baineţ şi Văşcăuţi. Acestea au fost suspendate luni, 5 ianuarie, din cauza vremii nefavorabile. Drumurile din cele două localităţi nu au fost închise, însă deplasarea a fost dificilă şi de aceea, ca măsură de precauţie s-a decis ca elevii să rămînă acasă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava