Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a început campania de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor. Campania constă în plasarea de momeli, din avion, pe fondurile de vânătoare.
DSVSA va încheia la sfârşitul lunii septembrie a acestui an programul de control şi eradicare a virusului rabiei. Se estimează că efectivul de vulpi din acest an este de 2.934 de capete, aflate pe 71 de fonduri de vânătoare.
Directorul executiv al DSVSA Suceava, doctorul Leon Postolache, atenţionează populaţia că în cazul în care sunt găsite momeli vaccinale intacte, acestea nu trebuie atinse şi trebuie lăsate în acelaşi loc. În cazul în care aceste momeli se află în zone în care pot ajunge copii sau animale de companie se protejează mâna cu o mănuşă sau o pungă de plastic şi se mută momeala într-o zonă împădurită. “Dacă se găseşte o momeală cu învelişul desfăcut, spart sau distrus, se pune momeala într-o pungă de plastic şi se ia legătura cu cel mai apropiat medic veterinar”, a precizat directorul DSVSA Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava