MOPAN Suceava

Candidatul Alianţei România Dreaptă pentru funcţia de deputat în colegiul nr. 3 Cajvana a acuzat USL că oferă cadouri electorale cu o valoare mai mare de 10 lei, suma maximă impusă prin lege. Vasile Ilie a făcut referire în special la analizele medicale oferite de cotracandidatul său de la USL din colegiul nr. 3 Cajvana, împreună cu medicul Tiberius Brădăţan, care candidează pentru pentru funcţia de senator în colegiul nr. 2 Suceava. „Cei doi încalcă legea, inclusiv Ordonanţa de Urgenţă nr. 67/20012 în care se spune că promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase, şi aici ne încadrăm noi în acest caz, în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit candidat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani”, a declarat Vasile Ilie. El a arătat că s-a interesat la Casa de Asigurări de Sănătate, iar contravaloarea consultaţiilor gratuite la ochi, tensiunea şi glicemia, depăşeşte suma de 10 lei. Mai mult, candidatul ARD pentru funcţia de deputat în colegiul nr.3 Cajvana a reclamant faptul că persoane care vin să-şi facă aceste analize primesc şi materiale electorale din partea candidaţilor USL. „În perioada în care noi am condus Consiliul Judeţean am am reconstruit şi modernizat Spitalul Judeţean, acolo unde se pot face consultaţii de calitate şi unde există un ambulatoriu, acolo unde nu costă nimic o consultaţie. Şi iată că vedem la candidaţii USL că pun în pericol sănătatea celor care vin la aceste analize, pentru că acestea se fac în condiţii insalubre, cum este căminul cultural din Liteni Moara”, a mai declarat Ilie. El a precizat că va depune la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Suceava o contestaţie prin care va sesiza faptul că valoarea analizelor medicale oferite de USL depăşeşte suma maximă stabilită prin lege. „BEJ trebuie să oprească continuarea acestor consultaţii, sau dacă consideră de cuviinţă, consultaţiile pot continua, dar fără distribuirea materialelor electorale”, a mai spus Vasile Ilie.
Pe de altă parte, el a sesizat faptul că în trei localităţi din colegiul în care candidează, primarii aflaţi în partidele care sunt în momentul de faţă la putere îi împiedică pe oameni să vină la întâlnirile electorale organizate de candidaţii ARD.

 

Ilie susţine că primarii USL nu îi lasă pe oameni să participe la acţiunile ARD
Vasile Ilie susţine că aceşti primarii trimit angajaţi ai primăriilor pentru a exercita presiuni asupra celor care vor să vină la discuţiile cu reprezentanţii ARD, unii dintre aceştia fiind ameninţaţi să îşi vor pierde şi locurile de muncă. „În momentul în care organizăm întâlnirile trimit o echipă de oameni de la primărie prin localitate să le spună cetăţenilor să nu participe la întâlnirea cu Gheorghe Flutur şi Vasile Ilie, pentru că vor avea de suferit. Cu toate acestea oamenii care vin la întâlnirile nu noi se bucură ca nişte copii şi se felicită unii pe alţii că au venit la aceste discuţii şi că au încălcat porunca profesorului. Mai mult şi mai grav este faptul că la ieşirea de la întâlnire oamenii puşi de primari vin şi ne filmează pentru a şti ce persoane au participat la întâlnirea cu noi, pentru ca ulterior să se ia măsuri”, a mai declarat candidatul ARD. Nu în ultimul rând, Vasile Ilie a spus că USL l-a invitat pe primarul PDL la o acţiune electorală, după care au anunţat că acesta îi susţine pe candidaţii Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare. „Domnul primar a revenit a doua zi cu o dezminţire, însă acesta este un alt exemplu de campanie murdară. De aceea, constatând aceste lucruri care s-au întâmplat în primele două săptămâni de campanie, şi având în vedere că mai sunt încă două săptămâni, fac un apel ferm la respectarea legii, la un comportament civilizat şi la fairplay”, a mai declarat Vasile Ilie.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava