Comenzi MOPAN Suceava

Liderul grupului PDL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat că pentru anul 2014, administrația județeană propune 402 taxe şi impozite din care unele sunt noi. El a constatat că puterea județeană a preluat modelul premierului Victor Ponta în ceea ce priveşte taxele şi impozitele.  „Conducerea Consiliului Judeţean Suceava procedează exact cum a făcut Victor Ponta care a modificat de 34 de ori Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, modificări ce au însemnat 30 de taxe noi până acum şi încă cinci noi taxe în 2014”, a spus liderul grupului de consilieri PDL din deliberativul județean. Vasile Ilie a subliniat că mediul de afaceri a reclamat că cea mai mare problemă în dezvoltare e nivelul ridicat al taxelor şi impozitelor potrivit unui sondaj efectuat în ultimul an de BNR. El a arătat că în unele cazuri este greu de făcut o corespondenţă între vechile taxe şi noile taxe, cum este cazul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care a renunţat la tarifele din 2013 venind cu noi propuneri în 2014. Potrivit proiectului de hotărâre ce urmează să fie adoptată luni, nivelul taxelor pentru autorizaţii de urbanism,  avizele şi autorizaţiile în domeniul construcţiilor rămân aceleaşi ca în 2013, la fel ca şi cele privind obţinerea de copii după documentele din CJ Suceava sau instituţii din subordine.

Cresc tarifele de vizitare a Cetăţii de Scaun, de intrare la Festivalul de artă medievală sau la Bucovina Rock Castle

Muzeul Bucovinei modifică mai multe taxe, unele în scădere, cum sunt biletele de intrare la Muzeul de ştiinţele naturii, de la 6 lei la 4 lei, sau la Muzeul Satului Bucovinean de la 6 lei la 5 lei, dar şi în creştere, cele de vizitare a Cetăţii de Scaun, de la 4,5 lei la 5 lei, sau intrarea la Festivalul de artă medievală sau la Bucovina Rock Castle, de la 1,5 lei la 2 lei.
Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanei propune creşterea timbrului judiciar de la 4 la 5 lei. De remarcat este modificarea tarifelor practicate de Centrul Cultural „Bucovina” care propune micşorarea tarifelor la închirieri de sonorizare de la 300 de lei/oră la 250 de lei/oră în localităţi ale judeţului şi de la 400 lei/oră la 250 lei/ oră în Suceava şi localităţile învecinate. Totodată, transportul persoanelor cu microbuz al centrului scade de la 3,5 lei/km la 3 lei/ km, regia pentru videoclip ajunge la 1200 lei de la 2500 de lei, regia pentru film documentar scade la 1000 de lei de la 1500 de lei, iar regia pentru spot publicitar scade la 1000 de lei de la 2000 de lei. Prin acelaşi proiect de hotărâre se propune ca jumătate din sumele încasate de titularii dreptului de administrare a bunurilor judeţului Suceava să fie virate Consiliului judeţean, constituind venituri ale bugetului propriu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava