Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania britanică Vast Resources a semnat un acord cu firma de investiții Bracknor Fund Limited, prin care primește 2 milioane de dolari care vor fi investite în proiectele miniere din România și Zimbabwe. Alte 3 milioane de dolari vor putea fi accesate de companie în următorii ani.      

Acordul semnat de Vast Resources atrage după sine o serie de investiții importante pentru cele două mine administrate de britanici în Mănăila, județul Suceava, și Băița Plai, județul Bihor.

Bracknor Fund Limited și-a arătat disponibilitatea de a a oferi o finanțare de alte 3 milioane de dolari pentru proiectele Vast Resousces din România și Zimbabwe, care vor fi achitați în tranșe de câte 1 milion  de dolari, în următorii doi ani.

Acordul dintre cele două companii a fost semnat în luna octombrie, iar principala condiție a acestuia a fost ca banii să fie utilizați exclusiv în activitățile companiei Vast Resources care, în cazul proiectelor din România, presupune:

  • Modernizarea liniei de producție a concentratului de zinc, recent deschisă în Mănăila;
  • Continuarea proceselor de forare în vederea extinderii duratei de viață a minei de la Mănăila;
  • Evaluarea și modernizarea liniei de producție de la mina din Băița Plai;
  • Reprocesarea sterilului din barajul de decantare din zona Fâneața, județul Bihor, în vederea reecologizării zonei;
  • Începerea activităților miniere de la mina din Băița Plai, de îndată ce companiei îi va fi acordată licența;

Finanțarea obținută de la Bracknor Fund Limited a fost realizată printr-o notă convertibilă de împrumut, garantată de Vast Resources cu acțiuni ale companiei, care este listată la bursa de valori din Marea Britanie. „Acest acord este o mare oportunitate pentru Vast Resources de a realiza o serie de activități ce vin în completarea celor pe care compania și le-a propus pentru următorii ani. Scopul nostru este ca minele din România să se bucure de o evoluție mai benefică și mai rapidă, care se traduce, automat, în beneficii financiare importante pentru țară”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

În prezent, principalele obiective ale companiei Vast Resources pentru România sunt modernizarea minei de la Mănăila și începerea producției de la mina din județul Bihor. În acest context, acordul de investiție semnat în luna octombrie vine ca un sprijin financial suplimentar pentru realizarea planurilor propuse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava