Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a atras atenția că municipiul pe care îl conduce nu dispune în momentul de față de cantitatea suficientă de rumeguș pentru a asigura căldura în sistem centralizat pe perioada iernii viitoare. Ilie Boncheș a precizat că principala problemă a municipiului este pregătirea pentru iarnă. Boncheș a spus că a început deja demersurile la Consiliul Județean, Prefectura Suceava și Guvernul României pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării rumegușului pentru funcționarea centralei termice a municipiului pe perioada sezonului rece. „Vom face toate demersurile necesare, la Consiliul Județean și Prefectură pentru a fi sprijiniți cu fonduri, pentru că am ajuns la fundul sacului”, a spus primarul din Vatra Dornei. El a subliniat faptul că primăria nu a mai avut fonduri să se aprovizioneze cu materie primă pentru centrala termică deoarece concurența de pe piață, cu firmele mari, a crescut foarte mult prețurile la rumeguș și tocătură. „Până în prezent prețurile erau de circa 25 de lei pentru metrul ster de tocătură și de 20 de lei pentru un metru club de rumeguș. Din păcate, concurența foarte mare a dublat aceste prețuri”, a explicat Ilie Boncheș.
Primarul din Vatra Dornei a spus că necesarul de combustibil pentru centrală pe timp de frig ar fi de circa 500 de metri steri pe zi. Ilie Boncheș a precizat că pentru a explicat că pentru a reduce pierderile, municipalitatea apelează la soluția aprovizionării cu lemn de foc și apoi tocarea acestuia în momentul folosirii pentru încălzire. „O tocătură folosită în prima lună de producție are un randament maxim față de cea colectată și păstrată o perioada mai mare de timp”, a spus Boncheș.
El a precizat că suma de care ar avea nevoie Primăria Vatra Dornei pentru a asigura rumegușul și tocătura de lemn pentru perioada viitorului sezon rece ar fi de aproximativ un milion de euro. Ilie Boncheș și-a exprimat speranța că Primăria Vatra Dornei va primi sumele necesare pentru a asigura căldura dornenilor și instituțiilor racordate la sistemul centralizat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava