Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 22-24 septembrie, municipiul Vatra Dornei va găzdui prima etapă a celei de-a III-a ediții a festivalului internațional Zilele Filmului Istoric în Bucovina.

În zilele de 30 septembrie – 1 octombrie festivalul va continua în municipiul Suceava. Sâmbătă, 30 septembrie vor avea loc proiecții de film, conferințe și un concert în Casa Prieteniei. Duminică, 1 octombrie, vor avea loc proiecții de film și prelegeri în cadrul incintei Teatrului “Matei Vișniec”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu insitituțiile locale, Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Județean și cu Ambasada Austriei. Astfel, în ziua de sâmbătă, 30 septembrie, va sosi la Suceava Excelența Sa Ambasadorul Austriei unde va fi primit la Consiuliul Județean de reprezentanții instituțiilor locale. După aceea va urma o vizită oficială la Forumul Democrat German, urmând ca în cursul zilei să participe la activitățile culturale din cadrul festivalului Zilele Filmului Istoric în Bucovina – Mittel Europa Film Festival. La eveniment sunt invitați toți reprezentanții minorităților naționale din Bucovina. Organizatorii și-au propus să realizeze un dialog despre moștenirea culturală a Bucovinei între comunitățile de religie, limbă și etnie diferită. Acest dialog poate fi numit în linii mari “Dialogurile Bucovinene”.

În zilele de 3-5 octombrie festivalulul Zilele Filmului Istoric în Bucovina va continua la Cernăuți, în Bucovina de Nord, aflată în Ucraina. Proiecțiile de film, prelegerile și concertele se vor desfășura în incinta “Paul Celan” Zentrum. Participarea la toate activitățile este gratuită și se va desfășura în limba engleză pentru ca evenimentele să fie accesibile invitaților din alte state (Polonia, Germania, Austria, Ungaria), dar și pentru a fi accesibilă atât populalției a cărei limbă maternă este limba română cât și populației a cărei limbă maternă este ucrainena.

Festivalul este un eveniment internațional, fiind cel de al doilea festival de film istoric din Europa și singurul festival de film istoric desfășurat în două țări, România și Ucraina. Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa FilmFestival se adresează elevilor, studenților și persoanelor care formează un public tânăr, unde bunul simț, buna dispoziție, umorul, vitalitatea și ironia fină nu lipsesc niciodată. Principiile și valorile pe care se bazează organizatorii sunt toleranța și respectul reciproc față de fiecare comunitate culturală, etnică, națională și resortisanții acesteia indiferent de sex, culoare, religie, limbă sau apartenență politică.

Organizatorul, Asociația Culturală Eric Voegelin este o organizaței nonprofit, neguvernamentală, apolitică, înființată legal în anul 2014 și înregistrată la Judecătoria Municipiului Vatra Dornei. Președintele asociației este drd. Nicolae Emilian Dranca stabilit în Germania din 2017. Prezentatorul festivalului internațional Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa FilmFestival 2017 este Andrei Bărbat, absolvent al University of Hertfordshire .
Festivalul Zilele Filmului Istoric în Bucovina este organizat de Asociația Culturală „Eric Voegelin” Vatra Dornei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava