MOPAN Suceava

Un cerb superb a fost surprins în acțiune în Parcul National Călimani.  El a fost pozat de Cristin Cireș, ranger în cadrul administrației Parcul National Călimani iar imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor. Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare și se întinde pe raza județelor  Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

Creşterea coarnelor la cerb începe, de obicei, în luna aprilie, ca răspuns la creşterea zilei lumină. Creşterea coarnelor este cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari rapide creşteri de ţesut la mamifere, putând ajunge la aprox. 5-6 mm/zi. În doar 4 luni coarnele sunt dezvoltate complet. Pe durata verii, şi implicit a creşterii coarnelor, cerbii trăiesc în grupuri separate sau solitari limitându-şi călătoriile.

În perioada de împerechere, la boncănit cum se spune, rolul coarnelor este deosebit de important. Având coarnele gata dezvoltate masculul va începe activitatea de împerechere frecându-se cu ele de arbuşti, molizi tineri, sol pentru a-şi marca teritoriul.

”Vedeta” din Călimani (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava