Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 22-24 octombrie 2018 se desfășoară acțiunea de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor din județul Suceava, a anunțat șeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi. Verificarea se va face de către reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Administraţiilor Bazinale de Apă şi Sistemelor de Gospodărire a Apelor, Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – filialele judeţene, S.C. Hidroelectrica S.A., Regiei Naţionale a Pădurilor, Gărzilor Forestiere, Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă-Grupurile de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă Generate de Inundaţii, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene – Centrele Operaţionale, Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă. Acțiunea se va desfășura în prezenţa conducătorilor unităţilor teritoriale şi ai reprezentanţilor primăriilor/altor deţinători care au în administrare lucrări cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

”În cadrul acțiunii se va urmări: modul în care au fost realizate măsurile şi lucrările stabilite la verificările efectuate în anul 2017, starea tehnică şi funcţională a digurilor longitudinale, de compartimentare şi de remuu, a barajelor şi digurilor de contur, lucrările de regularizare a cursurile de apă cu evidenţierea  punctelor critice de pe cursurile de apă, situaţia stocurilor de materiale şi mijloace de apărare, etc.”, a spus Drăgoi.

În județul Suceava vor face obiectul verificării următoarele obiective:

  • ”Amenajare râu Moldova pe tronsonul Brăiești- Băisești, comuna Cornu Luncii”
  • ”Amenajare râu Humor și afluenți pe tronsonul Fundu Moldovei – Gura Humorului” – Etapa I – râu Humor la Gura Humorului
  • „Regularizare și îndiguire râu Moldova la Câmpulung Moldovenesc”
  • „Amenajare râu Moldova și pârâu Humor la Gura Humorului”

”De asemenea, se vor analiza punctele critice create de eroziunile de mal pe pârâul Sasca Mare, în zona localității Cornu Luncii, pârâul Suha Mica în zona localității Slatina si pe raul Moldova in zona localitatii Capu Campului. În plus, se vor verifica zonele critice unde se pot forma blocaje cu aglomerări de ghețuri pe râul Neagra la Broșteni, în amonte de confluența cu râul Bistrița.

Nu în ultimul rând, se vor verifica stocurile de materiale și mijloace de apărare împotriva inundațiilor existente la CLSU Capu Câmpului, CLSU Fundu Moldovei, CLSU Gura Humorului, CLSU Mănăstirea Humorului și Formația de lucru Gura Humorului a SGA Suceava.

Constatările şi măsurile stabilite vor fi consemnate și însuşite de conducerea unităţilor deţinătoare şi respectiv de prefectul judeţului, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat șeful SGA Suceava.

Această acțiune se desfășoară în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 20/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apelor și Pădurilor, ale Ordinului ministrului mediului și pădurilor și al ministrului administrației și internelor nr. 1422/192/2012 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră, precum și ale Programului principalelor acțiuni ale Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență (CMSU) pentru anul 2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava