MOPAN Suceava

Verzii suceveni prin vocea liderului județean, Dan Acibotăriță, îi cer premierului Orban să facă un referendum ”pentru a stabili viitorul țării: monarhie constituțională sau republică semiprezidențială”. ”Astăzi liberalii, urmașii Brătienilor, sunt din nou la putere, iar dacă dl. Ludovic Orban care este președintele PNL, prim-ministru, deci un om cu o puterea maximă, ar vrea să facă ordine în istoria României și să aibă binecuvântarea Celui de Sus, trebuie să organizeze un referendum în a stabili viitorul țării: monarhie constituțională sau republică semiprezidențială. Cu o asemenea hotărăre și realizare dl. Ludovic Orban va ocupa sigur un loc fruntaș în istoria noastră”, a spus Acibotăriță.

”După Decembrie 1989, România trebuia să redevină la forma de guvernare de dinainte, adică la monarhie constituțională”

În opinia sa fostul Rege Mihai I trebuia adus pe tron imediat după căderea comunismului. ”Partidul Verde filiala judeţeană Suceava consideră că țara noastră are de dus mai departe o cruce grea din motivul nerespectării istoriei.

Noi, românii, după Decembrie 1989, încă nu ne-am finalizat o problemă istorică, divină, legată de forma de guvernare, de trecut, prezent și de viitor. Și anume să acceptăm o monarhiei constituțională sau o republică semiprezidențială. Se știe foarte bine ca demisia regelui Mihai I al României nu a fost una normală, ea s-a făcut sub amenințarea armelor, sub amenințarea rușilor și a comuniștilor din acea perioadă, coordonați de dr.Petru Groza. Practic Majestatea Sa a fost obligat la 30 decembrie 1947 să părăsească țara, deci abdicarea nu a fost un act benevol ci forțat, cu alte cuvinte puterea a fost schimbată, la noi în 1947, prin voința armelor, adică a forței, iar după Decembrie 1989, România trebuia să redevină la forma de guvernare de dinainte, adică la monarhie constituțională. În cei 30 de ani de la căderea comunismului niciun președinte sau guvern nu și-a dorit să se împace cu istoria, să facă un referendum prin care poporul român să hotărască pentru totdeauna care-i forma de guvernare (cu toate că istoric vorbind, după Decembrie 1989 trebuia adus și pus pe tron, la conducere, regele Mihai I al României)”, a spus liderul verzilor suceveni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava