MOPAN Suceava

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că parlamentarii români nu trebuie să primească diurnă. ”Într-un stat normal, european, cei care vin la muncă nu trebuie să aibă parte de diurnă, iar dacă se va merge mai departe pe această logică-nelogică, atunci toți românii care au o slujbă trebuie să primească diurnă.

Fiecare parlamentar primește cca 70 de euro/ zi, adică minim 1000 de euro lunar doar pentru că merg la muncă dimineața de luni pînă miercuri sau joi! Diurnă de 2% zilnic din indemnizația bruta netă lunară!

Asta în condițiile în care cheltuielile cu cazare, fie la hotel, fie într-o locuință închiriată, sunt decontate separat de diurnă.

Mai mult, transportul este gratuit pe calea ferată pentru parlamentari, gratuită fiind și o călătorie dus întors săptămânal cu avionul.

Pentru ce le mai plătim asa zisa diurnă tuturor parlamentarilor din banii noștri din taxe și impozite? Nu merită fiecare român care lucrează o diurnă pe modelul parlamentarului român?

10.464.011 lei, adică peste 2 milioane de euro într-un an doar pentru simplul fapt că parlamentarii vin la ședințele în plen sau la comisii! Este un lucru normal? Dacă mai punem la socoteală  și cei  80.000.000 lei anual sume forfetare (cca 16 milioane de euro), dintre care doar pentru jumătate se cer documente justificative avem imaginea modului în care Legislativul României respectă banii publici. Cerem reevaluarea acordării acestor diurne de serviciu fără acoperire în nevoile reale ale parlamentarilor pentru a-și exercita mandatul, iar dacă sunt normale atunci să se acorde mai departe fiecărui român care vine la muncă o diurnă”, a explicat liderul județean, Dan Acibotăriță.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava