Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Niculai Barbă, a participat, vineri, în punctul de trecere al frontierei Siret, la preluarea dosarelor de burse pentru elevii etnici din Ucraina care studiază la şcoli în limba română sau cu predarea limbii române ca limbă maternă. Preluarea dosarelor a fost făcută de o delegaţie a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de secretarul de stat Ovidiu Burduşa. Documentația a fost transmisă de consulul general al României la Cernăuți, Loredana Irina Stănculescu. Niculai Barbă a precizat că în cadrul întâlnirii din punctul de trecere al frontierei au fost purtate și discuții cu privire la viitoare colaborări pentru derularea unor proiecte pe zona transfrontalieră.

Trebuie spus că anul acesta, peste 5.000 de elevi etnici români din clasele I-III din Ucraina beneficiază de burse în valoare de 1.000 de lei/elev, oferite de DRP.

Niculai Barbă a amintit că Guvernul României a adoptat, în luna august, proiectul de Hotărâre privind privind suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020 pentru acordarea de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni de burse de studiu elevilor etnici români înscriși în clasa I, a II-a și a III-a în anul școlar 2019-2020, care studiază în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina. Astfel, Executivul a decis alocarea a încă șase milioane de lei pentru suplimentarea numărului de burse pe care Departamentul le acordă elevilor care studiază în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina. Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că această inițiativă a statului român a contribuit în mod semnificativ la creșterea numărului de etnici români care doresc să își înscrie copiii în unitățile de învățământ cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina.

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, prezent la predarea dosarelor de bursă pentru elevii din Ucraina care studiază la școli în limba română, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava