MOPAN Suceava

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, în perioada 20–22 martie 2019, la cea de-a doua Conferință de la Buenos Aires a Naţiunilor Unite pe tema cooperării Sud-Sud (BAPA+40). Evenimentul a fost co-organizat de către Argentina şi Organizaţia Naţiunilor Unite și a reunit șefi de stat și de guvern, miniștri și numeroși înalți oficiali.

În marja Conferinţei, viceprim-ministrul Ana Birchall a susținut o intervenție în sesiunea de dezbateri generale din cadrul Conferinței BAPA+40 a cărei temă a fost „Rolul cooperării Sud-Sud și implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă: provocări și oportunități”. Cu această ocazie, Ana Birchall a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă și al Guvernului României. ”Dezvoltarea durabilă – în special reducerea sărăciei, reducerea inegalităților și combaterea efectelor schimbărilor climatice – necesită o perspectivă pe termen lung pentru care reprezentanții guvernamentali, ai sectorului privat și societății civile, trebuie să coopereze, astfel încât să fie identificate cele mai bune soluții la actualele provocări globale. Am demonstrat întotdeauna respectul pentru toți partenerii noștri, pentru dialog și incluziune și vreau să vă asigur că România se angajează, atât ca stat care asigură Președinția Consiliului UE, cât și ulterior, să colaboreze cu întreaga comunitate internațională, pentru a realiza progrese reale, concrete și durabile în asigurarea unui viitor sustenabil pentru copiii noștri”, se arată în mesajul transmis de Ana Birchall.

Vicepremierul român a subliniat că una dintre prioritățile României este continuarea demersurilor de promovare a candidaturii României pentru alegerea ca membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, la alegerile care vor avea loc în luna iunie, anul acesta. ”Candidatura pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate reprezintă angajamentul României în sprijinul eforturilor Organizației Națiunilor Unite de a asigura pacea și securitatea în plan internațional. Seriozitatea angajamentelor noastre a fost demonstrată de-a lungul timpului prin realizările obținute de țara noastră în cadrul ONU. Experiența și expertiza României pot contribui la gestionarea provocărilor globale actuale. Vom continua să acționăm deschis, independent și onest, pentru a promova inițiativele bazate pe consens, parteneriate și incluziune”, a afirmat Ana Birchall.

Viceprim-ministrul român a precizat că participarea delegației României la Conferinţa ONU de la Buenos Aires ”este o confirmare a sprijinului acordat de țara noastră diplomației multilaterale în cadrul ONU și reflectă dorința de a consolida contribuția României la activitățile organizației, inclusiv prin intensificarea colaborării bilaterale cu alte state membre ale prestigioasei organizații”.

În marja Conferinței de la Buenos Aires, viceprim-ministrul Ana Birchall a avut o serie de întrevederi bilaterale cu înalți oficiali prezenți la reuniune, precum María Fernanda Espinosa Garcés, președintele Adunării Generale a ONU, Jorge Faurie, ministrul de externe al Argentinei, José Valencia, ministrul de externe al Ecuadorului, Nestor Popolizio, ministrul de externe din Peru, Abdulla Shahid, ministrul de externe din Maldive, Pradeep Kumar Gyawali, ministrul afacerilor externe din Nepal, cu Bambang P.S. Brodjonegro, ministrul pentru planificarea dezvoltării naționale al Indoneziei, cu Nonofo Molefhis ministrul pentru afaceri prezidențiale, guvernare și administrație publică al Republicii Botswana, cu Ulaan Chultem, ministrul agriculturii și industriei ușoare din Mongolia și cu Angela Mercedes Ospina de Nicholls, Directorul General al Agenției Prezidențiale pentru Cooperare din Columbia. În toate întâlnirile bilaterale, Ana Birchall a subliniat interesul României de a revitaliza relațiile tradiționale cu state din America de Sud, America Latină și Asia, obiectiv cuprins în Programul de guvernare 2017-2020, și a promovat candidatura țării noastre pentru mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU (2020-2021).

Totodată, a dat asigurări privind disponibilitatea și deschiderea deplină a țării noastre pentru dialog, atât în capacitate națională, cât și în contextul exercitării Președinției Consiliului UE.

Tot în marja conferinței ONU de la Buenos Aires, viceprim-ministrul Ana Birchall a avut un dejun de lucru cu miniștri de externe din state din Africa sub-sahariană, prilej cu care a promovat, de asemenea, candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava