Concert pascal
MOPAN Suceava

În această dimineaţă, primul-ministru Victor Ponta a deschis şedinţa Bursei din Londra, în prima zi de listare a societăţii româneşti Romgaz.
Evenimentul a avut loc şi în prezenţa lui Xavier Rolet, CEO London Stock Exchange.
Romgaz este cel mai mare producator si furnizor de gaze naturale din Romania, principalele sale segmente de activitate fiind: explorare si productie de gaze naturale, furnizare de gaze naturale, inmagazinare subterana de gaze naturale si productie de energie electrica.
In 2012, Romgaz a produs 5,66 miliarde m³ de gaze naturale si, potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in DomeniulEnergiei („ANRE”), avea o cota de piata de 50,12% din vanzarile de gaze naturale din productia interna. Productia medie zilnica a Societatii era de aproximativ 15,8milioane m³ pentru perioada de sase luni incheiata la data de 30 iunie 2013.

La data de 30 iunie 2013, potrivit Raportului DeGolyer & MacNaughton, Societatea detine zerve dovedite nete de 62,1miliarde m³ de gaze naturale si reserve probabile nete de 13,2 miliarde m³ de gaze naturale.

Societatea a incheiat, de asemenea, o serie de parteneriate si alte acorduri de operare in comun pentru explorarea si dezvoltarea unor perimeter concesionate atat in strainatate, cat si in Romania.

Societatea are si o serie de acorduri de colaborare cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited („ExxonMobil”), OMV Petrom S.A. („OMV Petrom”), Lukoil, Vanco, Amromcosi Schlumberger Logelco Inc. („Schlumberger”),  alaturi de alte contracte de asociere (joint venture) pentru explorarea, dezvoltarea sau reabilitarea diverselor perimeter sau facilitati din Romania si din perimetre maritime.
Societatea este, de asemenea, cel mai mare operator de inmagazinare subterana a gazelor naturale din Romania. Societatea detine si opereaza 6 depozite de inmagazinare subterana avand un volum total de lucru de 2,76 miliarde m³ si, potrivit ANRE, in 2012 a avut o cota de piata pentru inmagazinare subterana a gazelor naturale in Romania de 90%.
La data de 31 ianuarie 2013, Romgaz a preluat CTE Iernut, centrala termica pentru producerea energiei electrice de la Electrocentrale Bucuresti S.A. CTE Iernut are o capacitate instalata de 800MW. Din capacitatea totala de 800 MW, Societatea estimeazaca 160 MW din aceasta capacitate vor fi utilizati in medie in 2013.

Procesul de Oferta Publica Secundara Initiala de vanzare a 15% din capitalul social al S.N.G.N. Romgaz S.A., („ProiectulRomgaz”) a fostintermediat de Sindicatul de Intermediere format din Goldman Sachs International, Erste Group Bank AG, Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Capital & Investment, constituind un succes important pentru dezvoltarea Pietei de Capital din România pentru Romania însăsi. Nu numai pentru că este cea mai mare ofertă a unei companii româneşti ci şi pentru că este prima oară când Romania apare peradarul investitorilor instituionali globali cu o oferta de actiuni.Listarea la Bursa de la Bucureşti a Certificatelor Globale de Depozit la Londra au creat o cerere fără precedent pentru o ofertă de actiuni din Romania, stimulând supra-subscrierea transei instituţionale din prima săptămână de tranzacţionare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava