Concert pascal
MOPAN Suceava

Fostul premier Victor Ponta pune umărul la campania electorală a social democraților suceveni. Ponta s-a aflat marți la Suceava unde s-a întâlnit cu activul PSD în sala mare de la Conacul Domnesc. Fostul șef al Guvernului le-a mulțumit social democraților suceveni pentru că au fost alături de el în ultimii ani la bine dar mai ales la greu promițând că le va întoarce ajutorul ori de câte ori va fi nevoie. ”Eu am învățat că cine îți este alături la greu acela îți este prieten. Când era bine toată lumea era cu noi dar când sunt momente dificile alături rămân cei care au caracter cei pe care te poți baza. Vreau să vă mulțumesc celor de aici în frunte cu Cătălin (nr. Cătălin Nechifor, președintele CJ și al PSD Suceava), cu Ovidiu (nr. Ovidiu Donțu, senator), care de 15 ani ne batem să fie bine pentru Suceava și pentru România și să vă spun că de câte ori o să aveți nevoie de mine o să fiu și eu alături de dumneavoastră așa cum sunt azi”, a declarat Ponta.

Flutur, ținta lui Ponta

El a subliniat că a vrut să vină în campanie electorală la Suceava pentru a scăpa județul de ”fluturi” (nr. referire la presedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, candidat la șefia Consiliului Județean). ”Am vrut să vin la Suceava special pentru că aici situația este una spcială. În urmă cu patru ani eram împreună cu Crin Antonescu în fața a peste 10.000 de suceveni și am promis oamenilor că scăpăm Suceava de fluturi. Fluturii ăștia sunt mai răi decât turcii și tătarii. Degeaba îi bați ei vin înapoi. I-am bătut în 2012 pe ambii fluturi și de la Botoșani (nr. Fostul primar Cătălin Flutur) și de la Suceava iar acum s-au reîntors. Dar cel mai rușinos mi se pare următorul lucru. Credea cineva că cei doi fluturi cu care ne-am luptat o să fie candidați PNL? Nu mi se pare mai rușinos decât să-ți vinzi numele un nume redutabil în România mult timp unor jefuitori care au stat ascunși o perioadă. De aceea trebuie să dați iarăși bătălia și aici și la vecinii din Botoșani. Oamenii au uitat ce au făcut până în 2012? E de datoria lor să fie alături de noi pentru a opri acele vremuri să se întoarcă”, a spus fostul premier.

Ponta: ”Știu sigur că noi nu am tăiat nici un leu din salarii și pensii ci doar am adăugat”

Ponta a adus aminte de tăierile de salarii din 2010 și de faptul că guvernul său a reîntregit salariile românilor. ”Știu sigur că noi nu am tăiat nici un leu din salarii și pensii ci doar am adăugat. Știu foarte bine că toți cei cărora li se tăiaseră salariile în 2010 și-au primit salariile înapoi. Știu bine că pe medici, profesori e prima dată când cineva nu i-a păcălit când le-a spus că vor avea lefuri mai mari. Dar știu în egală măsură că toți cei care au afaceri au zis că niciodată nu i-a ajutat vreun guvern cu scăderi de taxe, de TVA cum i-a ajutat guvernul condus de mine. Deci pot să merg alături de dumneavoastră cu capul sus pentru că știu că am făcut bine. Ce au făcut ei? Au tăiat. Ne-am adus aminte în 2016 de perioada 2010-2011. Știți că anul acesta subvenții pentru agricultură zero, fonduri europene zero, investiții în drumuri zero, salarii mai mari zero, pensii mai mari zero. Acesta este guvernul lui Iohannis-  ZERO”, a spus Ponta.

Ponta: ”Acesta este guvernul lui Iohannis-  ZERO”

El constată că România nu are nici guvern nici președinte arătând că șeful statului este cel mai norocos bugetar pentru că vine la serviciu luni după amiază și pleacă vineri și încasează salariu mare. ”Dacă vă întrebați ce a făcut domnul Iohannis nu o să știți decât doar dacă aveți noroc să fiți prin străinătate. Eu am o întrebare. Știe cineva când a vizitat domnul Iohannis România? A fost vreodată și în vizită în România? Văd că merge peste tot numai în România nu”, l-a ironizat Ponta pe Iohannis. ”Pot să trec peste foarte multe în politică, peste atacuri, critici, jigniri, peste dosare penale. Singurul lucru peste care nu am putut să trec a fost acela că domnul Iohannis s-a folosit de moartea unor oameni (nr. cazul Colectiv) ca să obțină o funcție, ca să-și pună guvernul său. Nu ai voie să te folosești de moartea unor oameni ca să obții funcții pentru că mai devreme sau mai târziu lucrul ăsta se va plăti”, a adăugat Ponta.  El le-a transmis social democraților suceveni să se mobilizeze și să câștige alegerile locale din 5 iunie. Victor Ponta este convins că așa cum în 2012 când le-a fost rău românii au votat PSD așa se va întâmpla și în acest an.

Nechifor: ”Trebuie să facem ceva ca acest om (nr. Victor Ponta)  să fie pus din nou acolo unde trebuie

Președintele Consiliului Județean și al PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a evidențiat sprijinul consistent dat județului Suceava de guvernul Ponta începând cu Cetatea de Scaun a Sucevei și cu Spitalul Județean. ” Vreau să spun că nu este localitate în care să nu se fi făcut ceva în mandatul lui Victor Ponta. Aș începe cu Cetatea de Scaun, Spitalul Județean, Spitalul din Fălticeni, celebra stradă a Sucevei din Fălticeni, cu Rădăuțiul, cu Vatra Dornei, cu Câmpulung. Sunt 128 de proiecte la Suceava pe care guvernul Ponta le-a finanțat pentru apă, canal, drumuri, școli. Ne-am făcut datoria mai mult decât oricine în această perioadă și e limpede pentru toți că această guvernare Victor Ponta a fost cea mai bună din 89 încoace”, a spus Nechifor. El a arătat că cei care au votat cu Iohannis la prezidențiale au mari regrete acum. ”Mai vorbește cineva de proiectul de 100 de ani de țară? Peste doi ani facem 100 de ani de România. Au uitat complet cei care conduc azi țara. Era un proiect de suflet al lui Victor Ponta și al guvernului PSD dar sunt convins că toamna asta PSD va câștiga din nou puterea și va putea să ducă mai departe România”, a menționat liderul social democrat sucevean care și-a exprimat dorința ca Victor Ponta să revină în fruntea guvernului. ”V-a greșit cu ceva Victor Ponta? V-a dezamăgit Victor Ponta cu ceva?, i-a întrebat Nechifor pe activiștii PSD Suceava care au strigat în cor NU. ”Atunci dragii mei trebuie să facem ceva ca acest om să fie pus din nou acolo unde trebuie”, a încheiat Nechifor.

Brădățan: ”Cred că și la Suceava a venit vremea schimbării”

Candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Suceava, medicul Tiberius Brădățan,  a ținut la rându-i să sublinieze realizările remarcabile ale guvernului Ponta și să susțină necesitatea revenirii fostului premier în fruntea Executivului. ”Cred că și la Suceava a venit vremea schimbării. Cred că Suceava trebuie să fie acolo unde îi este locul de Cetate de Scaun. De câte ori vedem imaginile din filmele istorice, de câte ori îl vedem pe marele actor care l-a întruchipat magistral pe Ștefan cel Mare, trebuie să fim mândri că suntem suceveni. Acestea sunt rădăcinile de aici pornim și vrem să construim un altfel de viitor. De aceea cred că la Suceava schimbarea nu mai poate fi oprită chiar și în al 12-lea ceas. Trebuie să mergem mai departe pentru a face ceea ce ne dorim cu toții un oraș modern, un oraș frumos, curat, civilizat”, a spus Brădățan. El a adăugat că trebuie lăsate deoparte vrajba, ura, neînțelegerile, și trebuie gândit constructiv. ”Suceava are nevoie să se dezvolte integrat împreună cu toate localitățile din jur din zona metropolitană. Cu toții să fim o echipă și împreună modernizăm localitățile”, a conchis Brădățan.

La întâlnirea cu Victor Ponta au fost prezenți primarii PSD din județ, candidații la alegerile din 5 iunie, parlamentarii Ioan Stan, Ovidiu Donțu, Neculai Bereanu, Gavril Mirza, Eugen Constantin Uricec, Cezar Cioată și vicepreședintele CJ, Alexandru Rădulescu.

 

Victor Ponta dinamizează campania electorală a social democraților suceveni, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava