Concert pascal
MOPAN Suceava

Primul-ministru Victor Ponta va efectua în perioada 30 aprilie – 5 mai 2015 un turneu în ţările arabe din Golf, respectiv Regatul Arabiei Saudite, Statul Qatar, Statul Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

Primul-ministru va fi însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală, pe domeniile identificate ca fiind de interes comun, și de reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a României. De asemenea, va fi însoțit și de o delegație a Parlamentului României.

Principalele obiective ale acestui turneu sunt dinamizarea dialogului politico-diplomatic,  aprofundarea relaţiilor economice și diversificarea dialogului sectorial.

Vizita va reprezenta o etapă importantă în planul relaţiilor bilaterale cu toate cele patru state, fiind prima vizită a unui prim ministru român, de la stabilirea relaţiilor diplomatice, în Qatar şi Arabia Saudită, prima vizită la nivel de prim ministru în ultimii 24 ani în Emiratele Arabe Unite (ultima vizită a avut loc în mai 1991) şi în ultimii 12 ani în Kuweit (ultima vizită a avut loc în iunie 2003).

De asemenea, anul 2015 marchează împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Arabia Saudită, precum şi 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Statul Qatar.

La nivel economic, vizita la nivel înalt este menită a da impulsul necesar consolidării relaţiilor comerciale, cu potențial important de creștere și diversificare, şi atragerii de investiţii din aceste țări în diverse sectoare. Astfel, vor fi abordate propuneri de proiecte  și programe de dezvoltare a colaborării în diverse sectoare, precum construcţiile, infrastructura, agricultura, industrie, energie (petrol şi gaze), IT, turism, sănătate. De asemenea, vor fi discutate și aspecte privind cooperarea în domeniul universitar.

Vizita va constitui o ocazie de a prezenta interlocutorilor progresele în plan economic, oportunitățile de afaceri și investiții în România. Vor fi semnate o serie de acorduri şi protocoale de cooperare bilaterală în domeniile afacerilor externe, educației și cercetării, evitarea dublei impuneri, protejării investițiilor, turism, sănătate, transport aerian, petrol și gaze etc.
În cadrul întâlnirilor vor fi abordate și teme privind evoluţiile de securitate din regiune.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava