Concert pascal
MOPAN Suceava

Runda a XIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin a fost una norocoasă pentru CSU Suceava care a câştigat disputa cu HC Vaslui. În mod normal, după aspectul jocului, gazdele nu au avut nevoie de multă şansă pentru că au evoluat bine şi au condus la un moment dat cu 11 goluri diferenţă.
Fiind în faţa unui meci cu caracter decisiv, cu valoare dublă în condiţiile în care după toate probabilităţile şi HC Vaslui va juca în play-out, sucevenii au abordat partida cu elan şi cu mare dorinţă de victorie. Profitând şi de paradele foarte bune ale tânărului portar Duman, elevii antrenorilor Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei s-au distanţat la patru goluri pe tabela de marcaj, scor 7-3 în minutul 16, atunci când oaspeţii au cerut primul time-out. Gazdele au condus la un moment dat cu 9-3, după care vasluienii impulsionaţi de fraţii Bujor şi ajutaţi de reflexele fostului echipier al sucevenilor, Bogdan Pralea, au redus din handicap determinându-l şi pe Adi Chiruţ să solicite un time-out. Acesta a venit la momentul potrivit pentru că CSU Suceava a intrat la cabine cu un avantaj de şapte goluri, scor 17-10.


Partea secundă a debutat cu o „vijelie” a bucovinenilor care i-a debusolat total pe oaspeţii din Vaslui, scorul ajungând în minutul 38 la 23-12 în favoarea lor.  A urmat obişnuita perioadă de „brambureală” suceveană şi vasluienii s-au mai apropiat pe tabela de marcaj. Când gazdele s-au trezit puţin, nu le-a mai mers atacul şi „morcovul” a început să încolţească. A venit totuşi un gol dintr-un unghi imposibil a lui Ciobotariu, urmat de două „torpile” marca Târzioru.
În pofida acestui fapt, cu combativitatea lor recunoscută, oaspeţii s-au „bătut” până la final. Cu sprijinul portarului Bogdan Pralea, care ne-a reamintit de zilele bune când îl aclamam la Suceava, HC Vaslui s-a apropiat tiptil, dar nu a avut forţa să întoarcă rezultatul. Totuşi, de la 11 goluri diferenţă, s-a ajuns la doar trei pe final pentru CSU Suceava în duelul moldovean cu HC Vaslui, scor 32-29.
Victorie de moral şi binevenită pentru suceveni care au mai prins glas pe final de tur de campionat. Pentru CSU Suceava mai urmează în acest an două runde din retur, ambele pe teren propriu în compania unor grupări de calibru, HC Doborgea Sud Constanţa şi Steaua Bucureşti.
CSU Suceava: Duman, Bobeică – Târzioru (9), Ciobotariu (9), Baican (2), Sandu Mihai (2), Şoldănescu, Ion Tcaciuc (1), Burlacu (4), Olariu (1), Sipka (2), Costea, Cotinghiu (2).

Rezultate consemnate în etapa a XIII-a:
Dinamo – HC Odorhei    29-31
Poli Timişoara – Minaur Baia Mare    26-19
Poli Iaşi – CSM Făgăraş    25-25
CSM Bucureşti – Dunărea Călăraşi    36-29
CSU Suceava – HC Vaslui    32-29
CSM Focşani – Potaissa Turda    28-36
Din această rundă a mai rămas de jucat meciul Steaua Bucureşti – HC Dobrogea Sud.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava