Concert pascal
MOPAN Suceava

Interes deosebit pe stadionul ”Unirea” pentru meciul dintre echipa locală CSM Suceava și liderul la zi al Diviziei Naționale de rugby, Poli Iași. Deși oaspeții porneau ca favoriți clari în partida din cadrul rundei a XI-a, elevii antrenorului Constantin Vlad au evoluat peste așteptări și au câștigat la ultima fază cu 29-26 (5-7).
De la prezentarea celor două formații din start și după primele minute, ieșenii păreau să ”marteleze” gruparea gazdă având niște fizicuri impresionante și o pregătire fizică impecabilă. Totuși, ei s-au lovit de ambiția proverbială a sucevenilor pe propriul teren și au avut mult de furcă cu elevii antrenorului Constantin Vlad.
După o lovitură de pedeapsă ratată de Flutur de la circa 20 de metri din poziție foarte bună, oaspeții au marcat primul eseu și au preluat conducerea cu 7-0, încercarea fiind transformată. Rugbiștii suceveni au revenit în atac și folosind bine lovitura de picior în tentativa de a evita pe cât posibil duelul direct cu puternicii jucători ieșeni au avut de câștigat. La una din prelungitele ofensive ale gazdelor, Zup ”sparge zidul” apărării ieșene și culcă balonul în terenul de țintă advers. A fost 7-5 la pauză pentru Poli Iași, dar cei prezenți în tribune așteptau parcă ”dezlănțuirea” oaspeților care păreau capabili să marcheze în orice moment.
Primii care au punctat în repriza secundă au fost sucevenii, Ionuț Flutur izbutind să transforme o lovitură de pedeapsă de la 40 de metri, după ce ratase una de la 20! La 8-7 pentru CSM Suceava, liderul revine în atac și reușește un nou eseu transformat ducând scorul la 14-8.
Spre surprinderea general, gazdele nu cedează și vor întoarce rezultatul în urma unei curse splendid a lui Ștefan Ștefăroi. Flutur transformă și scorul devine 15-14 pentru suceveni. Cu orgolilul rănit, ieșenii reiau atacurile și marchează două încercări, din care transformă doar una, scorul devenind 26-15 în favoarea lor. Cu 11 puncte avans, oaspeții păreau liniștiți, iar gazdele resemnate.
Jucătorii suceveni nu au renunțat, spre lauda lor, și s-au luptat până la final. Cum se vedeau déjà învingători, oaspeții au început să comită greșeli. La o astfel de eroare de pasare, Ștefan Ștefăroi interceptează balonul și nu mai poate fi prins până în but. Flutur transform din poziție central și tabela de marcaj se oprește la 22-26 pentru Poli Iași. Când nimeni nu se mai gândea, linia de treisferturi a CSM-ului Suceava reușește o fază de șah mat și extrema Elisei culcă balnul în terenul de țintă al oaspeților și parafează o victorie nesperată, dar grozavă a jucătorilor pregătiți cu Constantin Vlad, scor 29-26, pentru că Flutur a transformat și acest ultim eseu.
”Sincer să fiu nu mă așteptam la un asemenea meci, dar vă dați seama că mă bucur și-i felicit pe băieți. Diferența de pregătire a fost compensată de mobilizare și dăruire și acest lucru s-a văzut. Linia de treisferturi a noastră a evoluat foarte bine, iar jocul în margine a funcționat și astfel am reușit o victorie frumoasă” a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Constantin Vlad.

Victorie de senzație pentru CSM Suceava în disputa cu liderul Poli Iași, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava