Concert pascal
MOPAN Suceava

Interes deosebit pentru meciul dintre CS Universitatea Suceava şi SPE Strovolos din cadrul primei manşe a optimilor de finală a Challenge Cup. Sala LPS Suceava s-a umplut, sâmbătă, 16 februarie, pentru a urmări o nouă „aventură” a handbaliştilor suceveni în Cupele Europene.

Încă de la încălzire, cunoscătorii handbalului au încercat să desluşească care sunt cei mai valoroşi jucători ai ciprioţilor de la SPE Strovolos şi care sunt stranierii, handbaliştii sârbi fiind cunoscuţi pentru talentul şi tăria lor. Remarcaţi au fost doi jucători extrem de solizi care, spre ghinionul sucevenilor, erau chiar cei doi sârbi din lotul cipriot, Rados şi Milos Pesic, şi care aveau să-şi demonstreze talentul.

Încă din start s-a putut observa faptul că handbaliştii antrenorului Răzvan Bernicu sunt foarte emoţionaţi şi surprinşi oarecum de replica extrem de consistentă a formaţiei oaspete. Ciprioţii au condus pe tot parcursul primei reprize şi au profitat din plin de apărarea modestă a sucevenilor şi evoluţia „subţirică” a portarilor de la CSU Suceava. Mai mult chiar, handbaliştii echipei gazdă au ratat şi două aruncări de la 7 metri, ambele executate fără fentă de Acatrinei şi Chiruţ. A fost 15-12 la pauză în favoarea formaţiei SPE Strovolos, Milos Pesic fiind de neoprit, alături de conducătorul de joc Giorgios Papakyprianou. Joc modest al echipei CSU Suceava în primele 30 de minute ale meciului şi parcă o lipsă de încredere în forţele proprii şi în schemele care altădată funcţionau perfect.

Debutul reprizei secunde a aparţinut tot echipei cipriote SPE Strovolos, sucevenii nereuşind să găsească soluţii pentru a-i opri pe cei doi jucători sârbi şi conducătorul de joc al oaspeţilor. Gruparea cipriotă a condus, pe rând, cu 18-14, chiar 24-19 şi apoi 26-23 în minutul 49. Din acest moment, echipa CSU Suceava a renăscut ca şi pasărea Phoenix din propria cenuşă. Acatrinei, Gavriloaia şi Chiruţ au găsit drumul spre plasa porţii adverse, iar apărarea a dovedit mai multă consistenţă. Incredibil a fost minutul 54 când sucevenii au marcat de trei ori în decursul celor 60 de secunde şi au preluat conducerea pe tabela de marcaj pentru prima dată în meci, scor 29-28. Ultimele şase minute ale partidei dintre CSU Suceava şi SPE Strovolos au fost electrizante şi trăite la maxim de suporterii suceveni. În final, a fost 35-34 pentru gruparea suceveană în prima manşă a optimilor de finală a Challenge Cup în faţa grupării cipriote SPE Strovolos.

Victorie nesperată pe finalul unei partide în care sucevenii au avut o evoluţie neconvingătoare. S-a ratat foarte mult în condiţiile în care ciprioţii au jucat cel puţin 20 de minute în inferioritate numerică şi, din păcate, portarii suceveni Şelaru şi Stănescu au prins o zi modestă. Pentru a putea avea măcar o mică şansă în returul de sâmbătă, 23 februarie, de la Nicosia, handbaliştii suceveni trebuie să se autodepăşească în faţa unei grupări mult mai puternice decât era de aşteptat. Înainte de returul din Challenge Cup, CSU Suceava va juca un meci de campionat, miercuri, pe terenul celor de la CSM Ploieşti. (ADI PÎRGARU)

CSU Suceava:

Stănescu, Şelaru – Acatrinei (8 goluri), Gavriloaia (8), Chiruţ (6), Mitrea (4), Bursuc (4), Şoldănescu (3), Roşu (2), Petrea, Starikov, Amihăesi, Burlacu. Antrenor: Răzvan Bernicu.

SPE Strovolos:

D. Tartios, Economou – M. Pesic (10 goluri), Papakyprianou (9), R. Pesic (5), Chrysanthou (2), Demosthenous (2), Michaelides (2), Antoniou (1), Constantinou (1), C. Tartios (1), Christodoulou (1). Antrenor: Kokkinos Kostas.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava