Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul optimilor de finală ale ediţiei 2011-2012 a Challenge Cup, CS Universitatea Suceava a „picat” cu croaţii de la RK Bjelovar. Fără informaţii suficiente despre adversarii lor şi cu cinci jucători accidentaţi, Bursuc, Chiruţ, Pancu, Ţigănaşu şi Spiridon, gruparea suceveană s-a temut puţin de reprezentanta unei şcoli handbalistice de prestigiu, locul III la ultimele Campionate Europene.
Începutul disputei dintre CSU Suceava şi RK Bjelovar a reflectat tracul tinerilor jucători suceveni care au ratat primele atacuri, dar au fost salvaţi de ziua excelentă prinsă de portarul Şelaru. Echilibrul s-a menţinut până în minutul 9 când ambele echipe marcaseră doar câte două goluri. De remarcat faptul că şi goalkeeper-ul croat a avut câteva reflexe incredibile, dar şi Şelaru a apărat două lovituri de la 7 metri.

Stilul agresiv al apărării sucevene i-a incomodat vizibil pe handbaliştii croaţi care nu s-au putut descurca în jocul poziţional de atac. Mult mai bine au făcut-o elevii antrenorului Leonard Bibirig, ei descurcându-se mai bine pe atac, chiar dacă în prima repriză arma contraatacului nu a funcţionat la gazde. Nici portarul Iulian Andrei nu s-a lăsat mai prejos de noul său coleg de echipă şi a parat şi el o lovitură de la 7 metri în minutul 13. Esenţială în primele 30 de minute de joc a fost evoluţia lui Ţuţu care a marcat nu mai puţin de patru goluri. Trebuie de menţionat faptul că deşi la pauză a fost doar 12-8, acest lucru a fost cauzat şi de ratările din poziţii bune şi de irosirea a două lovituri de la 7 metri prin Mitrea şi Acatrinei.

Pauza a fost, ca de obicei în ultimele partide, un sfetnic bun pentru jucătorii de la CS Universitatea Suceava. După ce au realizat faptul că au în faţă o ocazie deosebită, formaţia croată fiind mult mai lentă şi mai previzibilă decât se aştepta, sucevenii au „turat motoarele” şi şi-au făcut jocul lor obişnuit care şi-a demonstrat eficacitatea şi la Târgu Jiu şi la Cluj în campionat.

Acelaşi Ţuţu a dat tonul în ofensivă şi în repriza a doua, el fiind secondat mult mai bine în partea secundă de Acatrinei. Scorul a devenit în minutul 39, 14-8, în condiţiile în care Iulian Andrei a apărat din nou o lovitură de la 7 metri. Treptat pe final de meci, pe fondul oboselii oaspeţilor şi a evoluţiei absolut remarcabile a apărării conduse magistral de portarul Şelaru, la „rampă” au ieşit extremele Mitrea, Gavriloaia şi Roşu care au desăvârşit o victorie clară şi fără dubii, 27-16. Chiar dacă Acatrinei a mai ratat un 7 metri, realizările din faza de atac a le celor trei extreme menţionate anterior au fosr unele de excepţie, ele conturând o victorie la care niciun din suporterii suceveni nu se gândea înainte de meci. Deşi atmosfera din sala LPS a fost una splendidă, trebuie să fim sinceri şi să ne dăm seama că fanii croaţi sunt mult mai vulcanici ca ai noştri. Oricum diferenţa de scor este una mare, 11 goluri fiind greu de remontat în condiţiile în care CS Universitatea Suceava a jucat peste aşteptări în jocurile din deplasare de la Târgu Jiu şi Cluj. Până la returul cu RK Bjelovar de sâmbătă 18 februarie, sucevenii mai au de jucat un meci dificil pe teren propriu, miercuri 15 februarie de la ora 17.00 cu Potaissa Turda.

CSU Suceava: Şelaru, Iulian Andrei – Şoldănescu, Schroeder, Petrea, Mitrea (4), Gavriloaia (7), Besarab, Amihăiesei, Cadar, Mihai Sandu, Ţuţu (6), Cântec (3), Roşu (2), Acatrinei (5).
Antrenor: Leonard Bibirig.

Rk Bjelovar: Grgic – Merhar (4 goluri), Saric (4), Djuricin (3), Djurkovic (2), Kontrec (1), Herman (1), Tandara (1), Grkinic, Fiala, Ig. Gasparovic, Mraz, Iv. Gasparovic, Horvat, Kocijan. Antrenor: Dalibor Sokač.

Declaraţii după meci

“Felicit echipa gazdă pentru victorie şi pentru jocul prestat. În schimb noi am arătat cum nu trebuie de jucat un astfel de meci. Am abordat greşit disputa şi sper ca la Bjelovar să fie altfel” a declarat antrenorul echipei RK Bjelovar, Dalibor Sokac.

“Adversarii noştri au jucat foarte bine în timp ce noi am evoluat foarte slab. Mai avem totuşi o săptămână de pregătit meciul retur şi ne vom analiza greşelile. Întotdeauna în sport mai există o şansă, însă diferenţa de scor este puţin prea mare. Am văzut aici la Suceava suporteri adevăraţi care au susţinut frenetic echipă gazdă, dar pot să vă spun că fanii noştri din Croaţia sunt cei mai tari” a afirmat conducătorul de joc al grupării croate, Mario Saric.

“Am reuşit o victorie extrem de importantă în faţa reprezentantei unul handbal care s-a clasat cu naţionala pe locul III la Europene. Ştiam că va fi un meci dificil în faţa unei echipe cu un stil elaborat şi am contracarat ritmul lor de joc. Nu pot să spun că avem şanse mai mari decât croaţii pentru că la ei altele vor fi datele problemei” a afirmat antrenorul echipei CSU Suceava, Leonard Bibirig.

Rezultate înregistrate în prima manşă a Challenge Cup:

Maccabi “Tyrec” Tel Aviv (Israel) – A.C. Doukas (Grecia) 27-26 (14-14)

A.C. Diomidis Argous (Grecia) – HC Portovik (Ucraina) 27-24 (11-8)

HC Zubri (Cehia) – Sporting CP (Portugalia) 26-23 (11-11)

RK Siscia (Croaţia) – HC Kriens-Luzern (Elveţia) 28-30 (14-16)

RK Maribor Branik (Slovenia) – RK Gradacac (Bosnia) 30-22

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava