Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Grupului de prietenie România-Vietnam din Camera Deputaților. a declarat că mai mulți oameni de afaceri din Vietnam ar putea investi în viitorul apropiat în județul Suceava. Interesul acestora pentru Suceava a fost exprimat de ambasadorul României în Vietnam, Valeriu Arteni, care s-a aflat într-o vizită în județ alături de soția sa și de consulul onorific al României la Ho Chi Minh, Tran Thi Thanh Nhan, actriță de succes și femeie de afaceri renumită în Vietnam. Aceștia au fost primiți la Palatul Administrativ de subprefectul Silvia Boliacu de față fiind prezent și deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Grupului de prietenie România-Vietnam din Camera Deputaților.

 

”Ne interesează nu numai partea economică ci și domeniile cultural, științific și turistic”

Valeriu Arteni a solicitat părții sucevene o listă cu facilitățile pe care autoritățile locale din județ le acordă investitorilor străini dar și o listă cu oamenii de afaceri de calibru din județ pentru a-i pune în contact cu oamenii de afeceri din Vietnam. Atât ambasadorul cât și consulul onorific și-au exprimat speranța ca schimburile comerciale între România și Vietnam să crească în perioada următoare arătând că volumul acestora a cunoscut o revigorare în 2016 când s-au înregistrat tranzacții de peste 300 de milioane de dolari. Valeriu Arteni a sugerat că din Vietnam s-ar putea importa cafea fiind interesat de ce ar putea exporta județul Suceava pe piața vietnameză. ”Ne interesează nu numai partea economică ci și domeniile cultural, științific și turistic”, a spus ambasadorul care a subliniat că scopul principal la acestei vizite este acela de face un film de promovare a României și implicit a județului Suceava pentru a-i convinge pe vietnamezi să ne viziteze zona. Ambasadorul a vorbit și de o posibilă înfrățire a județului Suceava cu provincia vietnameză Quang Ninh cu care se aseamănă foarte mult.

Boliacu: ”Apreciem inițiativa dumneavoastră de a promova zonele turistice din România”

”Vizita aceasta se petrece în anul Centenar. Consider această vizită ca și o activitate pentru a marca momentul care se sărbătorește în întreaga Românie”, a precizat Valeriu Arteni. Consulul onorific al României la Ho Chi Minh, doamna Tran Thi Thanh Nhan, care a venit îmbrăcată în port popular românesc a apreciat ”bogăția extraordinară” pe care o are România, diversitaeta culturală și stilurile arhitectonice și speră ca filmul de prezentare pe care-l va face să atragă cât mai mulți turiști vietnamenzi în zona noastră. Subprefectul Silvia Boliacu le-a făcut oaspeților o prezentare generală a județului insistând pe tradiții, cultură, turism, obective de patrimoniu, multiculturalitate și economie.

Băișanu a dat asigurări că în Parlamentul României se vor lua acele măsuri pentru ca relațiile între cele două țări să cunoască o dezvoltare accelerată

”Apreciem inițiativa dumneavoastră de a promova zonele turistice din România însă să știți că nici noi nu stăm deoparte de acest obiectiv. Organizăm și participăm la târguri și expoziții de profil din țară și străinătate, organizăm acțiuni culturale și festivaluri prin care promovăm tradițiile și obiceiurile poporului român și ale zonei”, a spus Boliacu. La rândul său deputatul Băișanu a mulțumit pentru această vizită și a dat asigurări că în Parlamentul României se vor lua acele măsuri pentru ca relațiile între cele două țări să cunoască o dezvoltare accelerată. ”Am rămas profund impresionat că doamna Tran poartă costumul nostru popular. Îi mulțumesc foarte mult pentru asta”, a remarcat Băișanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava