Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran, a declarat că pentru ea și pentru instituția pe care o conduce, „viitorul sănătos și armonios al copiilor noștri este o preocupare constantă”. Violeta Țăran a precizat că primăria a fost preocupată îndeaproape și de viitorul tinerei generații, de creșterea și dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor comunei.

„Concomitent cu investițiile în școlile și grădinițele din cele două localități aparținătoare, am realizat o modernă sală de sport, cu care puține comune din țară se pot mândri. De asemenea, avem o tradiție în desfășurarea unui festival național de mini-rugby, care poartă numele lui Viorel Lucaci, campion național originar din Berchișești”, a arătat Violeta Țăran. Ea a amintit că sala de sport a fost inaugurată în Anul Centenarului, fiind un obiectiv foarte așteptat de copiii și tinerii din comună. Primarul din Berchișești a spus că sala de sport are o tribună cu 102 locuri.

„La evenimentul de deschidere au participat elevii şcolilor din comunele înfrățite, Mahala-Ucraina şi de la Liceul Teoretic „Aurel David” din Bardar, Republica Moldova. Iar după inaugurarea sălii, elevii din Berchișești au obținut rezultate notabile în concursuri și olimpiade, respectiv faza județeană a Olimpiadei sportului școlar-handbal fete, faza județeană a olimpiadei sportului școlar – fotbal fete, faza județeană a olimpiadei maționale de fotbal -băieți, învățământ primar și gimnazial, dar și la întrecerile sportive în cadrul proiectului Unire prin educație, împreună cu elevii din Bardar-Republica Moldova și Mahala-Ucraina, sau la turneul de mini-rugby Viorel Lucaci”, a spus Violeta Țăran. Ea a adăugat că în domeniul sportiv, Primăria Berchișești organizează turneul de mini-rugby „Viorel Lucaci”, manifestare devenită tradiţională, ajunsă la ediția a 8-a, care promovează dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor din zonă, prin sport şi mişcare în aer liber.

Acest eveniment organizat de Primăria Berchişeşti este strâns legat de numele căpitanului echipei de rugby Steaua Bucureşti, Viorel Lucaci, sportiv care s-a născut şi a crescut în localitate. Viorel Lucaci este şi component al echipei naţionale de Rugby a României, Violta Țăran precizând că acest lucru constituie un imbold suplimentar pentru tinerii comunei de a face performanţă şi a-i urma exemplul.

Ea a amintit și de faptul că la a V-a a ediție a Turneului de mini-rugby, Primăria Berchişeşti le-a acordat titlul onorific de cetăţean de onoare sportivilor Viorel Lucaci şi Mihai Ianoş, campion naţional, balcanic şi mondial la canotaj, originar tot din Berchișești. „De asemenea, au fost premiați şi aduși în centrul atenţiei comunității mulți tineri sportivi din localitate, care s-au remarcat în competiţiile naţionale şi internaţionale, la diferite discipline, precum rugby, judo şi canotaj”, a încheiat Violeta Țăran.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava