Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, o contrazice pe Mirela Adomnicăi, candidatul PSD pentru șefia județului, în privința lipsei de implicare a administrației județene în atragerea de fonduri europene. Viorel Seredenciuc i-a arătat acesteia că numai în acest mandat Consiliul Județean Suceava a semnat cel mai mare proiect european implementat vreodată în județul Suceava, cu o valoare de aproape un sfert de miliard de euro.

Vă prezentăm comunicatul transmis de vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc:

„Am văzut că unul dintre candidații la alegerile locale n-a știut de existența Strategiei de dezvoltate a Județului Suceava iar acum continuă în aceeași manieră și acuză Consiliul Județean că nu a derulat în acest mandat proiecte pe fonduri europene. Mă simt dator să i le reamintesc, cu toate că am certitudinea că le cunoaște foarte bine pentru că partidul din care face parte s-a ocupat serios de blocarea unora dintre ele, cât timp a fost la putere.

Încep cu cel mai mare proiect derulat vreodată pe teritoriul județului, aprobat la finanțare în acest mandat, respectiv extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare, proiect în valoare de 234,7 milioane Euro, de care vor beneficia peste 220 de mii de locuitori. Alt lot de proiecte se referă la reabilitarea unor drumuri județene din care cel mai important este Axa rutieră strategică Suceava-Iași, Menționez că, datorită Ordonanței 114/2018, Consiliul Județean a fost nevoit să achite, dintr-un credit, o suplimentare foarte consistentă a cofinanțării. De asemenea, prin Programul Operațional Regional, vor fi reabilitate o serie de drumuri județene.

In domeniul alimentarii cu gaze naturale se vor realiza cinci magistrale noi și printr-un program european vor fi realizate sisteme de distribuție.

Un alt proiect se referă la finanțarea lucrărilor nerealizate în mandatul 2012 – 2016 din cadrul proiectelor de deșeuri, respectiv finalizarea depozitelor ecologice și realizarea a două stații de transfer la Rădăuți și Fălticeni.

Spitalul Județean a beneficiat în mandatul 2016 – 2020 de realizarea unor proiecte cu finanțare europeană. De asemenea,  guvernul actual a eliberat avizul pentru realizarea unor noi spitale, care vor fi finanțate tot cu fonduri europene, după ce ministerul sănătății din guvernul PSD refuzase eliberarea avizului.

Sunt unități de învățământ din subordinea Consiliului Județean care au beneficiat de proiecte cu finanțare europeană pentru modernizare.

In diferite parteneriate, Consiliul Județean derulează o serie de proiecte europene în domenii socio-economice.

Proiectele transfrontaliere cu Ucraina reprezintă un capitol important de proiecte cu finanțare europeană, pe domenii cum ar fi turismul, cultura, învățământul, serviciile medicale sau situațiile de urgență.

Tot prin programe europene se va realiza și noua strategie de dezvoltare a județului, după cum îi aminteam candidatului.

Și mai sunt. Presupun că le știu la fel de bine și colegii de partid ai candidatului care încă mai sunt consilieri județeni.

In afară de cele prezentate, Consiliul Județean Suceava a depus mai multe solicitări de finanțare din fonduri nerambursabile în perioada guvernării PSD, din păcate unele dintre ele au întârziat nepermis de mult iar altele au fost respinse nejustificat”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava