MOPAN Suceava

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a declarat astăzi, la Frasin, că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a dat dovadă de ipocrizie atunci când i-a transmis o scrisoare ministrului finanțelor publice, Eugen Teodorovici, prin care îi solicită acestuia să găsească soluții pentru a rezolva problema celor 61 de primării care trebuie să ramburseze creditul contractat pentru proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.

Viorica Dăncilă a fost prezentă luni seara și marți dimineața într-o vizită de lucru în județul Suceava, împreună cu ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici și ministrul sănătății, Sorina Pintea. În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi la Frasin, premierul Viorica Dăncilă a spus că una dintre problemele pe care a discutat-o cu mai mulți primari suceveni a fost cea a proiectului „utilități și mediu”, subliniind că Executivul a găsit soluția pentru ca administrațiile locale să nu mai fie nevoite să plătească de la bugetul local ratele și dobânzile aferente creditului.

„Am văzut că sunt anumite persoane, chiar președintele Consiliului Județean Suceava, care scrie scrisori foarte frumoase, probabil că și-a greșit vocația, dar care dă dovadă de o foarte mare ipocrizie. Această problemă e din 2002 – 2003, au fost multe guverne de atunci, a fost și guvernul dumnealui mai mulți ani, dar nu a găsit soluția acestei probleme. Și acum solicită de la alții să găsească soluții. Noi ne vom apleca adupra acestei probleme, astfel încât comunitățile respective să poată să-și desfășoare activitatea în condiții normale”, a declarat premierul României.

Prezent la aceeași conferință de presă, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că a primit scrisoarea de la Gheorghe Flutur, însă această problemă nu se rezolvă prin scrisori de acest tip, ci prin discuții directe cu cei care sunt afectați de acest proiect. Eugen Teodorovici a spus că pentru cele 61 de localități a fost găsită deja soluția pentru a le rezolva problema legată de sumele pe care le au de plătit.

„Am primit și eu o scrisoare, parcă ieri. Cineva știa că o să venim în vizită și s-a apucat să scrie scrisori. Cred că Ministerul de Finanțe sau alte ministere, sunt bine știute de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru că a fost de multe ori la București, a fost chiar și la guvernare și a avut <șansa> să taie din veniturile românilor din toată țara”, a spus Teodorovici. El a apreciat că este bine că a avut discuții cu primarii localităților din acest proiect și a dat asigurări că în scurt timp va fi emis actul normativ prin care se vor aloca fondurile necesare pentru ca primăriile sucevene din acest proiect să nu mai fie nevoite să plătească ratele și dobânzile la credit din bugetele proprii.

Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici au ținut să aprecieze implicarea liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, în preluarea problemei celor 61 de primării și în găsirea unei soluții pentru acestea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava