Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, membru în comisia de educație și cultură a Senatului,  a participat la  cea de-a 44-a sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Francofoniei, care a avut loc în orașul canadian Quebec. Virginel Iordache a făcut parte din delegația parlamentară care a reprezentat România la acest eveniment, alături de fostul ministru al educației, Sorin Câmpeanu.
Organizația Internațională a Francofoniei este o organizație internațională care, pornind de la afinitatea pentru limba franceză, reunește state și guverne de pe cinci continente: 53 de state și guverne cu statutul de membru cu drepturi depline, 2 cu statutul de membru asociat și 13 cu statutul de observator. Între inițiatori s-a numărat Léopold Sédar Senghor.
Nucleul interguvernamental al Francofoniei a fost creat la 20 martie 1970, odată cu înființarea Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT). Începând de la această dată, ziua de 20 martie marchează „Ziua Internațională a Francofoniei”.
ACCT, ale cărei titulatură și portofoliu au evoluat pe parcurs, a devenit „Agenția Interguvernamentală a Francofoniei” (AIF) în 1999. Pentru o mai bună vizibilitate și coerență pe scena internațională, din ianuarie 2006, AIF s-a transformat în „Organizația Internațională a Francofoniei” (OIF), ca singur organism interguvernamental al Francofoniei.
Organizația a decis să-și aprofundeze dimensiunea politică și să se transforme dintr-o agenție de cooperare interguvernamentală cu un fundament profund cultural, într-o organizație internațională, cu toate implicațiile și transformările necesare acestui scop. Astfel, OIF a jucat un rol determinant în mobilizarea statelor și guvernelor membre pentru ratificarea în cadrul UNESCO a Convenției pentru protecția și promovarea diversității expresiilor culturale, care a intrat în vigoare la 18 martie 2007.
România a devenit membru observator al comunității statelor și guvernelor având în comun limba franceză în cadrul Sommet-ului de la Versailles în 1991. În 1993, la Sommet-ul de la Mauritius, România a obținut statutul de membru cu drepturi depline al acestei structuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava