Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a prezentat într-o declarație politică pe care a susținut-o în Parlament care au fost performanțele obținute de elevii suceveni la olimpiadele și concursurile școlare din acest an școlar. Virginel Iordache a precizat că educația în județul Suceava este privită ca o prioritate absolută a Programului de Guvernare Social Democrat, adăugând că „de educație depinde trendul ascendent al dezvoltării societății de mâine”. În acest context, senatorul a arătat că un bilanț al premiilor obținute de elevii suceveni la competițiile amintite anterior, îndrumați de profesorii acestora, arată că rezultatele sunt următoarele: cinci medalii de aur, 10 medalii de argint, 15 medalii de bronz, 19 premii I, 17 premii II, 25 premii III, 37 de mențiuni și 21 de premii speciale. Iordache a mai spus că un număr însemnat dintre elevii premiați la olimpiadele naționale au fost selecționați în locurile naționale ce vor reprezenta România în competițiile științifice internaționale. Astfel, el a arătat că loturile României la disciplinele informatică, fizică, astrofizică și geografie vor avea în componența lor elevi suceveni.

Senatorul PSD de Suceava a mai declarat că o altă componentă a formării tinerilor din județul Suceava o constituție și educația nonformală. „De curând, în întreaga țară elevii beneficiază de o campanie de educație care ancorează școala suceveană la realitățile lumii actuale. Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală, în parteneriat cu Banca Mondială, implementează proiectul de modernizare a administrației fiscale (RAMP), fiind desfășurate acțiuni de educare în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial prin Programul beneficii rapide, prin care se urmărește și modernizarea administrației fiscale”, a spus Virginel Iordache.

El a explicat că deja la Școala Gimnazială nr. 1 din Suceava, reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice și inspectorii de la Direcția Regională Antifraudă Fiscală au prezentat elevilor claselor a III-a și a IV-a noțiunile de bază ale sistemului fiscal din România. Senatorul PSD a explicat că scopul acestei campanii este de a facilita înțelegea noțiunilor de bază a sistemului fiscal, dar și o reducere a presiunii fiscale și a poverii administrative suportate de contribuabili. „Realitățile fiscale fac parte din viața cotidiană a cetățenilor europeni, iar cea mai bună metodă de a fi informați cu privire la realitatea administrativă este pregătirea generațiilor de elevi prin intermediul programelor interactive. Iar educația de care beneficiază acești tineri face diferența între o societate care realizează schimbul de generații și o societate responsabilă care promovează valorile atât în mediul social, cât și profesional”, a mai declarat Virginel Iordache.

El a ținut să aprecieze în mod special efortul depus de cadrele didactice din județul Suceava în pregătirea elevilor. Virginel Iordache a subliniat faptul că implicarea dascălilor s-a văzut prin rezultatele remarcabile pe care elevii suceveni le-au obținut la olimpiadele naționale și concursurile școlare. Iordache a mai spus că din punctul său de vedere, susținerea permanentă a învățământului românesc, implementarea de programe europene destinate modernizării școlilor, schimburile de experiență cu alte țări cu un nivel educațional motivat de promovarea performanțelor și a succesului sunt metodele care asigură continuitate în educație. „Nu putem obține rezultate deosebite fără o implicare atât la nivel politic, cât și social, pentru pregătirea unor generații capabile să facă față tuturor provocărilor unei societăți în plină transformare”, a afirmat senatorul PSD. El consideră că pentru dezvoltarea învățământului românesc sunt binevenite toate măsurile pe care guvernarea PSD le ia pentru dezvoltarea și modernizarea unităților școlare, prin care se asigură condiții optime de desfășurare a unui proces didactic de calitate.

Virginel Iordache a ținut să mai precizeze că declarația sa politică din Senat reprezintă un omagiu adus acelor profesori, educatori, dascăli, care au pregătit și au încurajat talente și au făcut cunoscută școala românească în întreaga lume.

Virginel Iordache a prezentat în Senat performanțele învățământului din județul Suceava, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava