Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a transmis că astăzi, când românii sărbătoresc ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, „ne înclinăm cu respect şi recunoștință în fața memoriei celor care s-au jertfit pentru marile aspirații ale națiunii române”.

Vă prezentăm mesajul transmis de Virginel Iordache de Ziua Eroilor:

Am considerat tot timpul că este necesar să ne  comemorăm eroii, curajul și determinarea acestora fiind valori fundamentale, într-o societate aparent lipsită de sensul sacrificiului în lupta pentru atingerea marilor idealuri. Eroii neamului trebuie să fie modele pentru toți creștinii și, totodată, un ideal de demnitate. Anual, comemorarea eroilor ne invită să reflectăm asupra păcii, a valorii libertății și a iubirii aproapelui, războiul nefiind altceva decât absența acestora. Totodată, aceste momente de comemorare au, în mod special, o dimensiune educativă atât pentru tânăra generație, cât și pentru întreaga societate românească, în ansamblul ei. Consider că este potrivit lumii în care trăim să ne însușim valorile, atitudinile, convingerile patriotice și să înțelegem mesajul și sacrificiul înaintașilor noștri, deoarece prin curajul și dăruirea lor, eroii neamului românesc au apărat integritatea teritorială, independența țării și spiritualitatea neamului nostru. De altfel, fiecare filă a istoriei noastre, fie că se numește Posada, Rovine, Podul Înalt, Plevna, Grivița, Mărăști, Mărășești, Oituz sau Revoluția din 1989, poartă pecetea de sânge a acestor bravi eroi.

Am crezut mereu că în această zi sfântă avem datoria morală să ne înclinăm cu profund respect în faţa jertfei aduse de ostaşii noştri, ştiuţi sau neştiuți, care, cu preţul vieţii, au apărat cu atâta abnegaţie tricolorul României, atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţiuni de peste hotare. Lor le datorăm existenţa noastră ca popor liber şi demn! Așadar, avem obligaţia să îi cinstim cum se cuvine şi să le păstrăm vie memoria, în sufletele şi rugăciunile noastre.

Odihnă veșnică eroilor neamului nostru!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava