Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a declarat că prioritățile guvernării pentru acest an vor fi sănătatea, educația și investițiile publice. Virginel Iordache a spus, după adoptarea bugetului pentru 2019 de către Guvernul României, că bugetele locale vor beneficia de alocări record pentru acest an. „Proiectul a fost intens dezbătut și la constituirea lui s-au avut în vedere trei direcții  principale, sănătatea, educația și investițiile publice. Astfel, au fost făcute  alocări bugetare, care vor onora obligațiile asumate de România în fața partenerilor externi, cum ar fi 2% din PIB pentru apărare, ceea ce asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relația cu partenerii NATO și sumele necesare organizării acțiunilor președinției rotative a României la Consiliul UE.
De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene are un buget record de 2,3 miliarde de lei, din care 2,09 miliarde credite bugetare alocate proiectelor europene. Pentru prima dată valoarea produsului intern brut va depăși suma de 1000 miliarde de lei, încă o confirmare a măsurilor bune de stimulare economică. Este cel mai mare buget pe care l-a avut România vreodată”, a spus senatorul PSD de Suceava. El a precizat că prin bugetul pe anul acesta va fi asigurată finanțarea majorării pensiilor și a salariilor, plata drepturilor și a indemnizațiilor sociale și susținerea politicilor de stimulare economică, măsuri asumate prin programul de guvernare. „Continuă creșterea punctului de pensie cu 15% începând cu 1 septembrie 2019, de la 1100 lei la 1265 lei, și a pensiei minime cu 10%, de la 640 lei la 704 lei. Este asigurată majorarea salariului minim garantat în plată în mod diferențiat. De la 2080 lei, față de 1900 lei anul trecut, la 2350 lei pentru persoanele cu studii superioare și minimum un an vechime, la 3000 de lei pentru persoanele angajate în sectorul firmelor cu minimum 80% cifra de afaceri în sectorul construcțiilor”, a mai precizat Virginel Iordache.
El a arătat că domeniul sănătății va fi o prioritate, pentru anul acesta fiind asigurată o finanțare cu 6,1 miliarde mai mare decât sumele cheltuite anul trecut, „pentru că după majorările salariale din 2018 se impune și creșterea investițiilor în unitățiile sanitare”.
Iordache a spus că pentru educație au fost alocate cu 47% mai mult fonduri decât anul trecut, de la 21 de miliarde de lei la 30,8 miliarde, banii mergând spre investiții, cât și spre majorările salariale.

„2019 este și anul investițiilor. Au fost alocate 49,65 miliarde de lei, adică 4,86% din produsul intern brut pentru investiții, în creștere cu 45% față de anul 2018. O alocare importantă este la Ministerul Transporturilor, unde fondurile sunt cu 6 miliarde lei mai mari, adică cu 74,4% în plus față de anul 2018”, a declarat Ioradache. El a arătat că bugetele locale beneficiază anul acesta de o alocare record. Astfel, senatorul PSD de Suceava a precizat că totalul sumelor care se distribuie din veniturile bugetului de stat și din subvenții sunt de 47,9 miliarde lei, cu 19,3% mai mari decât cele din 2018, ceea ce reprezintă 61,4% din totalul veniturilor bugetelor locale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava