MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a anunțat că în Senatul României au fost votate mai multe proiecte de legi, care vor avea implicații pozitive in viața de zi cu zi a românilor. Virginel Iordache a spus că în ședința de luni a Senatului a votat majorarea alocației de stat pentru copii. El a spus că prin votul la Legea 118/2019 copiii cu vârsta până la doi ani vor primi o alocație de 300 de lei lunar, o majorare de la 200 de lei, copiii cu dizabilități vor primi alocație majorată de la 200 la 300 de lei până la 18 ani, iar copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv până la finalizarea studiilor liceale sau profesionale, vor primi alocație majorată de la 84 de lei la 150 de lei.
„Am votat, de asemenea, o propunere legislativă foarte importantă, care prevede modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la care sunt co-inițiator. Certificatul de încadrare în grad de handicap pentru persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat amputarea membrelor, va avea termen de valabilitate permanent,fără a mai fi necesară prezentarea periodică la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap.
În felul acesta vor dispărea acele situații umilitoare pe care trebuia să le suporte oamenii aflați in situațiile descrise mai sus”, a declarat senatorul PSD de Suceava. El a adăugat că Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat propunerea legislativă privind înființarea „Catalogului Online”, platformă școlară online pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor. „Această platformă va facilita accesul elevilor dar și părinților la note în timp util, de acasă! Să sperăm că vom contribui prin această lege la creșterea calității educației, prin faptul că măsurile remediale pot fi luate în timp util”, a precizat Iordache. El a spus că în Senat a fost aprobat și proiectul pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, în sensul că „învățământul general obligatoriu este de 15 clase și cuprinde, ultimii 2 ani ai învățământului preșcolar, învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior. Învățământul preșcolar și învățământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020.”
Senatorul PSD de Suceava a adăugat că senatorii au votat și pentru un alt proiect pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, care prevede că liceele cu profil agricol se reorganizează și funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și coordonarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava