Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a declarat marți că va susține o inițiativă legislativă pentru creșterea veniturilor persoanelor cu dizabilități sau cu handicap care desfășoară diverse activități. Virginel Iordache a anunțat că personal susține modificarea art.19 din Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, pentru ca toate persoanele cu dizabilități/handicap grav și accentuat, să primească pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru, un spor de 15% din salariul de bază. El a explicat că această propunere legislativă are ca obiect înlăturarea inechităților între persoanele cu dizabilități sau cu handicap grav și accentuat, sau cu alte tipuri de handicap angajate în muncă. Senatorul PSD de Suceava a explicat că în actuala formă a art. 19 din legea menționată anterior, sporul de 15% din salariul de bază se acordă doar pentru activitatea desfășurată în cadrul programului de lucru normal de nevăzători cu handicap grav și accentuat. ”Propunerea este ca toate persoanele cu dizabilități sau cu handicap grav și accentuat să primească acest spor de 15%. Considerăm că o modificare a conținutului actual al art. 19 din Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu această propunere, va conduce la creșterea gradului de ocupare a forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități sau handicap”, a explicat Virginel Iordache.
El a mai spus că inițiatorii acestui proiect de lege consideră că această facilitate contribuie la atragerea unui număr mai mare de persoane cu dizabilități sau handicap pe piața muncii, iar munca va deveni o opțiune reală pentru aceștia.

Virginel Iordache un proiect de lege pentru creșterea veniturilor persoanelor cu dizabilități care muncesc, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava