MOPAN Suceava

Amânarea Jocurilor Olimpie de la Tokyo din 2020 în 2021 din cauza pandemiei declanșate de coronavirus l-a dezamăgit puțin pe atletul sucevean Andrei Gafița, dar nu l-a dezarmat. La capătul unui sezon competițional în care a avut un performanțe remarcabile, mărșăluitorul pregătit la CSM Suceava de Radu Mihalescu, s-a adaptat situației complicate din acest moment.

Sportivul sucevea în vârstă de 23 de ani, care are în palmares titlul de campion al României la juniori, tineret și seniori, era ”montat” să participe pe finalul acestei luni și începutul lunii mai la ultimele două concursuri de calificare pentru Tokyo, care au fost, de asemenea, amânate.

„Era vorba de un meeting atletic, în Slovacia, și de Cupa Mondială la marș pe echipe, din Belarus. Acum, cum Jocurilor Olimpice de la Tokyo s-au amânat și ne vom adapta. Nu știu cum va fi, dar vom avea destul timp la dispoziție pentru a pregăti anul viitor. Andrei ”trăiește” pentru a participa la Jocurile Olimpice, așa că nu ratează nici de acasă, dacă e posbil, nici o zi de antrenament. În condițiile în care nu avem voie să ne întâlnim la stadion sau la sală, se pregătește zilnic acasă, în apartamentul său din cartierul Obcini, acolo unde dispune de o bandă de alergare și de bicicletă. Cred că nu este imposibilă calificarea la Olimpiadă, pentru că Andrei dispune de un punctaj bun. La Tokyo vor ajunge primii 60 de atleți din lume, în baza unui clasament pe puncte, constituit în funcție de nivelul competițiilor la care au participat și de locul ocupat”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava