Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 3-6 mai 2018, elevi ai Liceului Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, însoțiți de patru profesori, Elena Cheșa, Gabriela Heidel, Andreia Păștinaru și Paul Bereholschi, s-au deplasat în Republica Moldova, unde au participat la activități cuprinse în cadrul proiectului educativ “Să descoperim patrimoniul cultural – istoric comun, uniți în cuget și simțire: o țară – un neam – o credință – o cultură!”. Proiectul a demarat în luna noiembrie 2017 atunci când o delegație din Moldova a vizitat municipiul Vatra Dornei.

Proiectul de parteneriat a urmărit conștientizarea importanței identității comune și a limbii naționale precum și realizarea de schimburi de experiență, cunoaștere și practici în domeniul educațional.

Activitățile s-au desfășurat la Liceul Teoretic “Ion Suruceanu” din Suruceni și Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Anenii Noi. Delegația română a fost găzduită de elevii și cadrele didactice din cele două licee din Republica Moldova. Pe parcursul vizitei în Republica Moldova elevii și profesorii au avut parte de primiri oficiale la cele două licee, activități de intercunoaștere, participare la ore de limba română, limba franceză, limba rusă, matematică).

Elevii și profesorii dorneni au avu parte și de o vizită în Chișinău, delegația parcurgând cele mai importante obiective din capital Moldovei, respectiv Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Marii Adunări Naționale, Aleea Clasicilor, Muzeul Etnografic și de Istorie, Valea Morilor.

De precizat că vizita în Republica Moldova a completat seria de acțiuni programate la Liceului Teoretic “Ion Luca” în vederea marcării centenarului Marii Uniri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava