MOPAN Suceava

În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în statul Arizona în perioada 16-17 aprilie 2019, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o serie de întâlniri oficiale la cel mai înalt nivel cu: guvernatorul statului Arizona, Doug Ducey; speaker-ul Camerei Reprezentanților a Arizonei, Russell Bowers; președinta Senatului statului Arizona, Karen Fann; Glenn Hamer, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Arizona; vicepreşedinții Arizona State University, Matt Salmon și Stefanie Lindquist; consulul general onorific al României la Phoenix și coordonator al Lectoratului de limbă română din Arizona State University, Ileana Alexandra Orlich, precum și cu lideri ai comunității românești din Phoenix. Întrevederile, cu impact  pentru  dinamica principalelor dimensiuni ale Parteneriatului Strategic dintre Romania și Statele Unite, au reliefat interesul american pentru țara noastră în domeniul economico-comercial, în cel politico-militar, dar și asupra dimensiunii academice și culturale.

În cadrul întrevederii cu guvernatorul Doug Ducey, au fost discutate modalități concrete de consolidare a relațiilor economice dintre România și statul Arizona. De asemenea, în cadrul întâlnirii, ambasadorul român a adresat mulțumiri pentru emiterea proclamației de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire și a adresat guvernatorului Ducey invitaţia de a vizita România.

De asemenea, ambasadorul României a avut un prânz de lucru cu speaker-ul Camerei Reprezentanţilor a statului Arizona, Russell Bowers, precum şi cu președinta Senatului, Karen Fann. Cu acest prilej au fost discutate evoluţiile Parteneriatului Strategic româno-american,  aspectele de securitate la Marea Neagră și relevanța contribuției SUA și a NATO la securitatea regională. Alte teme de discuție au vizat oferta mediului de afaceri românesc pentru companiile din statul Arizona şi relevanța intensificării diplomației parlamentare. În context, ambasadorul George Maior a adresat celor doi oficiali o invitație de a vizita România.

În cadrul întâlnirii cu Glenn Hamer, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Arizona, au fost abordate subiecte de interes comun, cu accent pe oportunitățile de afaceri oferite de cele doua state și necesitatea consolidării legăturilor economice dintre România şi SUA. În context, ambasadorul român a prezentat situația actuală a mediului economic şi de investii din România, precum și interesul firmelor romanești de a intra și a se dezvolta pe piața americană. Oficialul român a evidențiat faptul că România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, inclusiv pe fondul dezvoltării semnificative a sectorului IT, punctând importanța organizării unei misiuni economice românești în Arizona.

Ambasadorul George Maior a avut o întâlnire și cu vicepreşedinții Arizona State University, Matt Salmon și Stefanie Lindquist, în cadrul căreia a fost prezentată dimensiunea academică și culturală a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Oficialii Arizona State University au prezentat proiectele de dezvoltare la nivel global pe care universitatea le derulează, cu accent pe programele și parteneriatele academice la nivel internațional. În context a fost subliniat parteneriatul de colaborare pe care Arizona State University îl are cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Cu această ocazie, ambasadorul român a vizitat și catedra de limbă română din cadrul Lectoratului de limbă română care funcționează în Arizona State University. În întâlnirea cu studenții care studiază limba română, aceștia au avut ocazia de a descoperi mai bine România, fiind interesați să afle detalii despre stadiul relațiilor bilaterale dintre România şi SUA.

De asemenea, cu prilejul vizitei în statul Arizona, ambasadorul George Maior s-a întâlnit cu o lideri ai comunității românești din Phoenix, prilej cu care a prezentat stadiul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, perspectivele dezvoltării relației bilaterale în diverse domenii, în special IT, precum și eforturile de identificare a instrumentelor care să permită accesul României în programul Visa Waiver. Ambasadorul român a insistat pe rolul comunității în atingerea acestor așteptări legitime precum și în dialogul cu membrii Congresului SUA.

Informații suplimentare:

 În perioada 12-17 aprilie 2019, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior a efectuat o vizită oficială în statele Utah şi Arizona. Cu acest prilej, ambasadorul român a promovat o misiune economică a numeroase companii româneşti,  având o serie de întâlniri oficiale la cel mai înalt nivel cu autorităţile celor două state, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului academic şi ai comunităţilor româneşti. În cadrul vizitei, ambasadorul României a susţinut, în premieră pentru un oficial român, un discurs în faţa Camerei Reprezentanţilor statului Arizona.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava