Comenzi MOPAN Suceava

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţşiantreprenoriat, s-a întâlnit marți, la Abu Dhabi, cu E.S. Dr. Sultan Al Jaber, ministru de stat în Guvernul Emiratelor Arabe Unite, responsabil de proiecte strategice, tema principală a discuțiilor fiind atragerea de investiții în România.

Oficialul emiratez și-a exprimat deschiderea pentru identificarea unor proiecte viabile în domenii de interes comun precum infrastructură, energie și agricultură. În cadrul discuțiilor, s-au stabilit grupuri de lucru și un calendar de întâlniri, astfel încât, în următoarele luni, să se ajungă la lansarea unor proiecte. Următoarea evaluare a stadiului discuțiilor tehnice va avea loc peste o lună.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai companiilor emiratezeMubadala, Al Dahra Holding și Masdar City. În aprilie 2018, Dr. Sultan Al Jaber a co-prezidat, alături de ministrul de externe Teodor Meleșcanu, prima sesiune a Comitetului Mixt de cooperare România – EAU.
Relansarea relației bilaterale este urmare a vizitei oficiale de la sfârșitul anului trecut a prim-ministrului Viorica Dăncilă.

”Dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu statele Consiliului de Cooperare al Golfului este un obiectiv explicit al Guvernului. În acest context, Emiratele Arabe Unite reprezintă unul din cei mai importanți parteneri din zonă, ca potențial de investiții. Sprijinim consolidarea relațiilor business-to-business între companiile din cele două țări”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Oficialul român s-a aflat în vizită de lucru în EAU în perioada 1-2 aprilie 2019. Din delegația oficială au mai făcut parte Darius Vâlcov, consilier de stat în Guvernul României, Monica Gheorghiță, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, și Ionel Minea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. La reușita acțiunii au contribuit Adrian Măcelaru, ambasadorul României în EAU, și Nicoleta Teodorovici, consul general.

Agenda vizitei a mai cuprins întâlniri cu reprezentanți ai Mohammad Omar Bin Haider Holding Group, DP WORLD, Dubai Trade şiCustom Dubai. La întâlnirea cu reprezentanți ai Air Arabia Group, s-a discutat posibilitatea deschiderii unei curse aeriene București-Sharjah până la sfârșitul acestui an.

Informații de background
În 2018, valoarea totală a comerțului bilateral a fost de 356,2 milioane USD, din care 283,9 milioane USD exporturi ale României, iar 72,3 milioane USD importuri din EAU.
Principalele categorii exportate de România sunt: produse minerale, lemn și produse de lemn, echipamente electrice, metale comune și instrumente optice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava