MOPAN Suceava

În contextul vizitei oficiale efectuate în Sultanatul Oman, în perioada 3-5 noiembrie 2018, prim-ministrul român, doamna Viorica Dăncilă, a vizitat și a semnat în cărțile de onoare ale Muzeului Național al Sultanatului Oman, Marii Moschei a Sultanului Qaboos și Operei Regale din Muscat, monumente emblematice din capitala statului omanez.

Înființat prin Decret Regal în anul 2013 și inaugurat la 30 iulie 2016, Muzeul Național al Sultanatului Oman prezintă istoria și tradiția țării, prin intermediul a peste 7000 de exponate, reunite în cele 12 galerii tematice. Observând traseul istoric al exponatelor, care prezintă evoluția de la cea mai veche așezare umană din Peninsula Oman, cu aproximativ două milioane de ani în urmă, până în prezent, prim-ministrul României a exprimat respectul profund pentru istoria statului omanez și a salutat modalitatea interactivă de prezentare a acesteia. În context, șeful Executivului român a evocat importanța istorică a anului 2018 pentru România, ce urmează să aniverseze, la 1 decembrie, 100 de ani de la momentul Marii Uniri.

În contextul vizitării Marii Moschei din Muscat, prim-ministrul României a apreciat grandoarea edificiului și a arătat că în România se află o importantă comunitate istorică musulmană, care se bucură de drepturi depline ale libertății de cult și care trăiește în armonie cu reprezentanții altor culte religioase.

Una dintre cele mai frumoase moschei moderne din lume, care îmbină stiluri arhitecturale islamice variate din Orientul Mijlociu și Oman, Marea Moschee a Sultanului Qaboos este cunoscută pentru faptul că deține cel mai mare covor lucrat manual, dintr-o singură piesă (70x60m) și cel mai mare candelabru din lume, poleit cu aur de 24 de carate.

Cu prilejul vizitei la Opera Regală din Muscat, prima operă din Peninsula Arabică, a cărei construcție a început în anul 2007, din dispoziția Majestății Sale, Sultanul Qaboos, primul ministru român a apreciat arhitectura deosebită a clădirii, emblematică pentru stilul omanez modern, amintind, în context, că soprana Angela Gheorghiu a susținut un spectacol la Muscat, pe scena aceluiași lăcaș de cultură. A exprimat interesul statului român de a fi prezent în viața culturală omaneză, în cadrul festivalurilor de muzică tradițională și a celor militare, organizate și găzduite anual de Opera Regală.

La finalul vizitei, Alteța Sa Regală Mona bint Fahad Al-Said, vice-cancelar adjunct al Universității Sultan Qaboos din Muscat, a oferit o cină în cinstea doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava