MOPAN Suceava
  • 82 de elevi de la8 licee din țară au participat la HealthInnovationDay, o sesiune de lucru interactivă organizată de Junior Achievement (JA) România și AstraZeneca Romania.
  • Alături de voluntari, studenți și rezidenți din Universitatea de Medicinăși Farmacie Carol Davila București și voluntari din echipa AstraZeneca conectați la domeniul medical, liceenii au dezvoltat soluții pentrupromovarea sănătății și prevenția apariției bolilor prin educație, utilizând mijloace moderne de comunicare și acces la informație.
  • Evenimentul face parte din cadrul inițiativei globale Young HealthProgramme.

 82 de elevi de la8 licee din țară[1] au participat în luna mai la Health Innovation Day, o sesiune de lucru interactivă organizată de Junior Achievement (JA) România și AstraZeneca pentru stimularea inițiativei și gândirii creative.

Lucrând în echipe, elevii au dezvoltat soluții creative pentrupromovarea sănătății și prevenția apariției bolilor prin educație, utilizând mijloace moderne de comunicare și acces la informație. În identificarea unei soluții inovatoare elevii au trebuit să se gândească la activitățile și instrumentele digitale necesare pentru îndeplinirea obiectivelor, la resursele necesare pentru a pune în practică proiectul lor dar și la modalitățile de promovare a acestuia.

Cele mai bune soluții propuse de elevi au inclusmijloace moderne de comunicare precum: experiențele VR, aplicațiile mobile, grupurile specializate pe rețelele de socializare și blogurile de consiliere cu participarea experților în sănătate.

Acest tip de activitate contribuie la dezvoltarea spiritului inovator în rândul tinerilor încurajândgândirea orientată spre soluții, rezolvarea de probleme dar și exersarea abilităților relevante precum comunicare, lucru în echipă, creativitate și adaptabilitate.

O activitate care are ca principal rol educarea noastră, a elevilor, cu privire la sănătatea lor, dezvoltându-ne simțul responsabilității și, în primul rând, capacitatea de valorificare a ideilor și viziunilor într-un mod atractiv, cu accent pe munca în echipă și colaborarea cu voluntarii conectați la domeniul medical.­­– a declarat o elevă participantă din cadrul Colegiului Național Nicolae Bălcescu, Brăila.

Pe parcursul activității, eleviiau beneficiat de feedback constant și sugestii din partea voluntarilor AstraZeneca,profesioniști conectați la domeniul medical, dar și din partea membrilor Societății Studenților în Farmacie București care s-au alăturat acestei inițiative.

Evenimentul face parte din ediția 2021 – 2022 a Young HealthProgramme, o inițiativă globală derulată de AstraZeneca în mai mult de 30 de țări din întreaga lume, având ca scop informarea și educarea tinerilor pentru prevenirea celor mai frecvente boli cronice.

În România, programul include activități la clasă ce au la bază kit-ul educațional dedicat sănătății sistemelor cardiovascular și respirator, alimentației sănătoase, respectiv prevenției bolilor cronice netransmisibile, precum și activități extracurriculare dedicatecreșterii gradului de conștientizare, în rândul adolescenților cu privire la pericolele sedentarismului și la beneficiile activității fizice zilnice asupra dezvoltării fizice si psihice a tinerilor.

Numai în anul școlar 2021-2022, la acest program au participat peste 13600 de elevi și 290 de profesori din toată țara.

[1]Liceul Teoretic Emil Racoviță, Baia Mare; Colegiul Național Nicolae Bălcescu, Brăila; Colegiul Național Mihai Eminescu, București; Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Decebal, Constanța;

Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Pașcani, Liceul Teoretic Emil Racovița, Vaslui

Viziunea liceenilor pentru educarea obiceiurilor de viață sănătoasă și pentru prevenția bolilor, în cadrul „Health Innovation Day”, organizată de JA Romania alături de AstraZeneca, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava