Concert pascal
MOPAN Suceava

Partidul Verde filiala județeană Suceava solicită punerea în acord a agendei publice cu suportul public pentru accelererea proceselor de trecere la economia circulară.

”Dacă ”Vox populi, Vox dei”, atunci guvernul român ar trebui să țină cont de percepția publică favorabilă privind tranziția spre o economie verde în care accentul să fie pus pe refolosire, reparare, reciclare.

Specialiști din mediul academic spun clar  că ” în acest moment, în spațiul public românesc, sunt curente de opinie favorabile accelerării proceselor de trecere de la economia liniară la economia circulară și ca există suport public masiv pentru măsuri menite să protejeze mediul.” (prof. univ. dr.Ioan Hossu- Babes Bolyai University)

Cifrele sunt evidente: 78,9% dintre români sunt de părere că schimbările climatice sunt reale și produc efecte vizibile,  43,2% dintre respondenți spun că atunci când cumpără un produs sau un serviciu iau întotdeauna în considerare elemente precum ambalajul reutilizabil sau reciclabil, sau eforturile companiei producătoare pentru protecția mediului. 41,8% declară că fac acest lucru doar uneori, iar 14,5% niciodată.  92,3% dintre români declară că ar fi dispuși să se întoarcă cu ambalajele sau alte deșeuri la magazin sau într-un centru de colectare separată modern, în timp ce doar 7,6% declară contrariul  și ar fi siguri că deșeurile sunt reciclate. 75,6% dintre respondenți ar fi de acord să plătească mai mult pentru a cumpăra produse reciclabile, 23,6% nu ar fi de acord.   Noi, verzii suceveni, considerăm că este un moment foarte bun pentru ca agenda guvernamentală să fie centrată și pe tranziția către economia circulară”,a  declarat liderul verzilor suceveni, Dan Acibotăriță.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava