Concert pascal
MOPAN Suceava

În ultima partidă oficială din anul 2012, CSM Suceava a primit în sala ”Unirea” la sfârșitul săptămânii precedente liderul la zi Arcada Galați. Această partidă a contat pentru etapa a XI-a a seriei est a Diviziei A2 de volei masculin.

Sportivii pregătiți de profesorul Victor Pancu și-au dorit foarte mult să demonstreze că au valoare și se pot ridica la nivelul unei echipe alcătuite din jucători cu mare experiență, echipă care vizează promovarea și care era neînvinsă.

Primul set a avut o desfășurare de-a dreptul ”epică”, sucevenii revenind incredibil pe final după ce au fost conduși tot timpul chiar și cu scorul de 23-20. Gălățenii au greșit două mingi, s-au demoralizat și au cedat primul set cu 24-26. Cu un moral foarte bun, jucătorii suceveni au început foarte bine și setul al doilea. Pe fondul unor servicii impecabile ale lui Ștefan Lupu, gazdele s-au distanțat la 8-2, pentru ca apoi să conducă la un moment dat cea mai bună echipă a seriei est a Diviziei A2 cu 20-8! După acest iureș, a urmat o răbufnire de orgoliu a valoroșilor jucători gălățeni care s-au apropiat amenințător pe tabela de marcaj. Elevii profesorului Victor Pancu nu s-au pierut totuși cu firea și au câștigat setul al doilea la 21.

Așadar, a fost un început perfect pentru CSM Suceava în disputa cu Arcada Galați, gazdele câștigând frumos primele două seturi. Era deci 2-0 pentru suceveni și tuturor le-a venit în minte vechea ”teoremă” din volei care spune că în cazul în care nu câștigi cu 3-0, pierzi în final cu 2-3. Totuși, după desfășurarea primelor două seturi din meci, spectatorii așteptau victoria.

După cum era de așteptat oarecum, gălățenii, jucători cu talie deosebită și valoare, au revenit în joc în setul al treilea. Sucevenii au jucat destul de bine, însă au greșit mult prea mult și au pierdut setul III la 18. Gazdele au evoluat destul de bine și în setul al patrulea și au condus la al doilea time-out tehnic cu 16-15. Din păcate,  jucătorii cu experiență de la CSM Suceava au comis erori ușoare și au lăsat responsabilitate pe umerii celor mai tineri. Spre lauda lor, aceștia s-au descurcat onorabil, dar faptul că nu aveau meciuri în picioare nu i-a ajutat în toate cazurile. Cum v-ați dat seama, Arcada Galați a câștigat setul al patrulea al întâlnirii cu CSM Suceava și a ”împins” partida în prelungiri.

Tie-break-ul în volei este ca loteria penaltiurilor în fotbal, orice este posibil și cea mai mică eroare te poate demoraliza s-au ”scoate” din ritm. Gălățenii au condus începutul setului decisiv, însă sucevenii au revenit foarte bine și au preluat conducerea cu 11-10. A fost suficientă o eroare de preluare și un atac aiurea, și au fost o grămadă pentru gazde, și totul s-a năruit pentru suceveni care au pierdut setul la 12 și meciul cu 2-3.

Păcat pentru acest meci pierdut în fața unei echipe valoroase, dar care putea fi învinsă. Tinerii jucători suceveni merită toate felicitările, însă cei cu mare experiență competițională ar fi trebuit să-i ajute mai mult. Să sperăm că toți au avut ceva de învățat din această înfrângere cu 2-3, după ce ai condus cu 2-0, și altădatî vor avea alt mod de abordare al unei astfel de dispute. Oricum, un lucu bun este acela că CSM Suceava la ridicat la nivelul adversarei ei, Arcada Galați, o echipă puternică și motivată.

Pentru CSM Suceava în partida cu Arcada Galați au jucat: Sasu, Pietraru, Huțuleac, Grigore, Ștefură, Lupu, Gontariu, Pădurariu, Orășanu și Andone.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava