MOPAN Suceava

În primul meci al anului 2016 din seria I a Campionatului Naţional de Volei pentru juniori II (cadeţi), ce s-a desfăşurat în sala Liceului cu Program Sportiv, gazdele pregătite de antrenorii Tudor Orăşanu şi Teodor Tamaş au întâlnit liderul la zi, echipa CSŞ „Nicu Gane” din Fălticeni, pregătită de antrenorul Marius Stan, în derby-ul judeţului Suceava.
La finalul unei partide disputate pe durata a cinci seturi, echipa LPS Suceava a reuşit să producă surpriza acestui sezon şi să se impună în faţa liderului din Fălticeni, echipă ce nu cunoscuse gustul eşecului până la această confruntare. Sucevenii şi-au adjudecat primul act cu 25–17 şi au continuat jocul foarte bun în setul doi, pe care l-au câştigat mai greu, cu 26–24. Văzând că sunt pe cale să piardă această confruntare, fălticenenii au revenit în joc şi au făcut 2–1 la seturi, după 25–21. Oaspeţii au început foarte bine şi setul patru, distanţându-se la şapte puncte pe tabelă, dar sucevenii au echilibrat balanţa şi au reuşit să egaleze la 19, dar n-au mai câştigat nici un punct, iar scorul pe seturi a devenit 2–2. LPS a fost mai bună în setul decisiv şi s-a impus cu 15–10, obţinând astfel o victorie foarte importantă, în primul rând pentru moral, mai ales că fălticenenii domină de ani buni această serie, fiind o prezenţă constantă la turneele finale.
„Mă bucur că am reuşit să câştigăm şi să facem surpriza în faţa unei echipe puternice, ce cu siguranţă va ajunge la turneul final, unde are şanse şi la medalie. Jucătorii noştri au făcut un meci foarte bun, serviciul, preluarea şi blocajul funcţionând mult mai bine decât în meciurile precedente. Este o victorie de moral şi sper ca jucătorii noştri să scape de complexul Fălticeni, o echipă ce se aştepta la un meci foarte uşor. Mă bucur că jucătorii noştri au început să asimileze şi să folosească ceea ce facem la antrenamente, dar şi ceea ce le spunem la timpii de odihnă”, a declarat antrenorul sucevean Tudor Orăşanu. Cu această victorie, echipa LPS Suceava şi-a asigurat calificarea la turneul semifinal, dar abia la anul are speranţe la turneul final, deoarece majoritatea jucătorilor sunt în primul an de cadeţi.
În derby-ul dintre cele două echipe din judeţ, de la LPS Suceava s-au remarcat trei sportivi, Alexandru Raţă, Ştefan Verciuc şi Vlad Buhu, în teren evoluând şi Gheorghe Buiciuc, Tudor Ştreangă, Iulian Florea, Marius Bortă, Iustin Cioban, Radu Popovici, Valentin Istrate şi Kevin Varvaroi. De cealaltă parte, CSŞ Nicu Gane din Fălticeni a abordat acest joc cu un lot format din sportivii Cosmin Cernăuţean, Vasilis Simos, David Miron, Răzvan Dănilă, Richard Vrabie, Alexandru Viziteu, Adrian Holotă, Denis Irimescu, Gabriel Albu, Silviu Ianoş şi Fabian Todică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava