Concert pascal
MOPAN Suceava

România a cucerit pentru a doua oară trofeul Silver League la volei masculin, după o finală fantastică! În 2023, tricolorii vor juca din nou în prima divizie a voleiului continental, Golden League.

Naționala României a arătat ca o adevărată echipă reușind să treacă după un meci de pomină de Finlanda. Acest lucru este cel mai important lucru cu care trebuie să rămânem după finala Silver League câștigată în fața Finlandei cu 3-2 (17-25, 25-21, 20-25, 25-23, 15-13).  Din lotul României care a reușit această performanță de senzație au făcut parte și sucevenii Adrian Aciobăniței și Alexandru Rață.

Au existat și greșeli, e adevărat, au existat și momente de cădere, dar nu există meciuri între două echipe de valori apropiate fără aceste fluctuații. Numai că adevărații campioni ies din orice situație. Iar românii au știu cum să se ridice și, repet, să se sacrifice, să nu își piardă capul în momentele decisive și să revină de la 1-2 la seturi și 18-20 pentru a se impune cu 25-23 și a egala situația la seturi. În decisiv, tricolorii au fost mai proaspeți și mai lucizi, așa că s-au impus cu 15-13, declanșând hora bucuriei pe parchetul sălii din Budapesta și, sunt convins, urlete de bucurie în rândul fanilor de acasă. Cu această victorie băieții nu doar că și-au îndeplinit obiectivul, dar de anul viitor vor juca în prima divizie a voleiului continental, Golden League. Este pentru a doua oară în cele trei ediții ale Silver League în care românii se impun. Prima dată au făcut-o în 2019, după o finală cu Grecia, așa că se poate spune că sunt adevărați specialiști ai competiției. Acum, ca sa fiu sincer, nu mi-aș dori să-i mai văd în această postură prea curând, pentru că vreau să joace mulți ani de-acum încolo în Golden League, acolo unde sunt convins că le este locul.

Pe lângă cei 14 jucători prezenți la Budapesta, merite în obținerea acestei victorii au și cei patru voleibaliști care au mai fost în lot de-a lungul campaniei din acest an: Ciprian Matei, Filip Constanti, Daniel Chițigoi și Andrei Druță. De asemenea, reușita antrenorilor Sergiu Stancu și Răzvan Tănăsescu ar fi fost imposibilă fără ajutorul celorlalți oameni din staff:  Eugen Pascale (fizioterapeut), Filip Marković (statistician), Carlo Sati (preparator fizic) și Laurențiu Lică (team manager).

Au jucat pentru România în meciul cu Filanda: Marian Bala (14), Adrian Aciobăniței (14), Rareș Bălean (13), Robert Călin (10), Alexandru Rață (9), Robert Vologa (7), Bela Bartha (6), Mircea Peța (3), Cristian Bartha (1), Andrei Butnaru (-), Marius Iftime (-), Claudiu Dumitru (-), Sergio Diaconescu (libero), Vlad Kantor (libero). Antrenor: Sergiu Stancu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava