Concert pascal
MOPAN Suceava

Primul campionat din România care s-a încheiat înaintea disputării tuturor etapelor de campionat este Divizia A1 de volei masculin. După doar trei etape din play-off și cu circa două luni înainte de încheierea sezonului competițional, FRV a luat hotărârea de pune capăt acestui sezon competițional ierarhia finală fiind cea de la acel moment. Așadar, Alba Blaj este campioană la feminin, iar Arcada Galați la masculin.

Pe locul V al clasamentului primului eșalon valoric la msculin s-a situat Unirea Dej, echipă la care a evoluat cu succes tînărul jucător sucevean Alexandru Rață. Sportivul care a crescut la LPS Suceava și a evoluat și la seniorii de la CSM, component al lotului național de juniori al României, nu a împlinit încă 20 de ani. În pofida vârstei sale destul de fragede, el s-a dovedit a fi un pion important el formației clujene Unirea Dej, grupare care a jucat în play-off.

Mai mult, în clasamentul de final de an, suceveanul Alexandru Rață s-a situat pe locul șapte între celor mai buni jucători de pe postul trăgător ”fals” (în termeni voleibalistici). Înaintea voleibalistului sucevean s-au clasat Klapwijk de la Arcada Galați, Laurențiu Lică de la SCMU Craiova, Gabriel Cherbeleață de la VC Zalău, Milan Pepic de la Dinamo, Vlad Negrean de la U Cluj și Alex Szot Maczewski de la Gloria Buzău. Dacă scădem din aceste șapte trăgători de post ”fals” stânga străinii, atunci vom vedea că Alexandru Rață este pe locul patru în România după veteranul de aproape 40 de ani, Laurențiu Lică, Gabriel Cherbeleață de 28 de ani și Vlad Negrean de 33 de ani.

În aceste condiții se poate spune că suceveanul Alexandru Rață reprezintă unul dintre jucătorii de mare viitor în voleiul masculin românesc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava